AGÜ'de önemli başarı - TSRS uygulamasında öne çıktı: Eğitim verebilecek!
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları'nı (TSRS) uygulayacak işletmeler arasında akreditasyon alan ilk 6 kurum arasında tek devlet kurumu olarak yer aldı. Peki TSRS nedir? Neden önemli? AGÜ'de ne olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (TSRS) çerçevesinde Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlaması Eğitimleri vermek üzere Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından akredite edilen altı eğitim kurumundan biri oldu. Ardından okuyucular TSRS'nin ne olduğunu araştırmaya başladı. AGÜ'de neler olacağı da merak konusu oldu. Detaylar haberimize…
Kayseri Ticaret ve Sanayi Odalarıın iş birliğiyle düzenlenen Kurumsal Sürdürülebilirlik Paneli’nde, AGÜ'nün Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlaması Eğitimleri vermek üzere akreditasyon hakkını kazandığı KGK Başkanı Dr. Hasan Özçelik tarafından açıklandı.
AGÜ, nasıl öne çıktı?
Akreditasyon, Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları’na uygunluk sağlaması nedeniyle verildi. Yeşil Büyüme isimli internet adresinde yer alan bilgiye göre, Sürdürülebilirlik raporlamasına göre, iklim değişikliği ile sürdürülebilirlik meselelerinde risk ve fırsatlara karşı şirketler pozisyonunu ortaya koyuyor.
Sürdürülebilirlik raporlamasını kapsam dahilindeki şirketler için zorunlu hale getiren bu uygulama, şirketlerin çevresel, sosyal ve ekonomik performanslarını şeffaflıkla ortaya koymalarını sağlamayı amaçlıyor.
TSRS’nin zorunlu olduğu şirketler arasında,
Kamu şirketleri
Aktif toplamı 500 Milyon TL’yi aşan şirketler
Yıllık net satış hasılatı 1 Milyar TL’yi aşan şirketler
Çalışan sayısı 250 kişiyi aşan şirketler
BDDK’ya tabi bankalar (TMSF kapsamında olanlar hariç) yer alıyor.
AGÜ, bu başarısıyla KGK’nın akreditasyonunu alan ilk 6 eğitimi kurumundan biri olmanın yanısıra tek devlet kurumu olma unvanını da elde etti.
AGÜ'de ne olacak?
Söz konusu akreditasyonu alan AGÜ, kurumsal sürdürülebilirlik raporlaması konusunda da eğitimler verecek. Toplam 62 saat sürecek ve yüz yüze gerçekleştirilecek eğitimlerin koordinatörlüğünü AGÜ Sürdürülebilirlik Ofisi’nden Dr. Fatma Şener Fidan yapacak ve kurumdan bir çok akademisyen eğitime katkı sağlayacak. Eğitimlere ayrıca bir KGK temsilcisi de katılacak. Eğitim kontenjanı 35 kişi ile sınırlı olacak.
AGÜ, sürdürülebilirlik alanındaki öncü rolünü güçlendirmek ve işletmelere TSRS çerçevesinde uzmanlık sağlamak için hazırladığı programla alanında yetkin profesyoneller yetiştirmeyi hedefliyor.