AGÜ'de Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Fuarı düzenlendi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Fuarı düzenlendi. Fuarda 3 yıl içinde, yüzden fazla projeyle, 40'tan fazla firmanın gerçek problemlerine çözümler üreten Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, 24 farklı projelerini sergiledi.

AGÜ'de Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Fuarı düzenlendi

Sümer Kampüsü Sergi Alanı’nda gerçekleştirilen fuarda, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde Endüstri Mühendisliği Bölümünde verilen Matematiksel Modelleme, Karar ve Risk Analizi, Sistem Simülasyonu, Afet Yönetim Lojistiği, Sürdürülebilir Enerji Sistemleri ile Üretim ve Servis Sistemleri Yönetimi dersleri kapsamında hazırlanan projelerin poster sunumları yapıldı.
 
Fuara, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Akgün, iş ve sanayi dünyası temsilcileri ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
 
Kokteyl ve konuşmalarla başlayan fuarda öğrenciler, hazırladıkları posterlerle projelerini öğrenci ve diğer konuklara tanıtma fırsatı buldu. Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu fuarın açılışında yaptığı konuşmasında, sanayi ve iş dünyasının üniversitelerle iş birliği yapmasının önemini vurguladı.
 
Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Akgün ise öğrencileri mümkün olduğunca fazla miktarda iş ve sanayi dünyası ile bir araya getirmek için çeşitli mekanizmalar kurduklarını, derslerde gerçek hayat problemlerine ilişkin projelerin yapılmasının bunlardan biri olduğunu ifade etti.
 
Akgün ders projelerinin, öğrencilerin hem akademik hem de sosyal becerilerini geliştirmesine önemli katkı sağladığını belirterek, bu konuda Kayserili işverenlerden önemli destek aldıklarını anlattı.
 
Hatta bazı derslerin tamamını firmalarda gerçekleştirdiklerini dile getiren Akgün, örneğin geçen yıl simülasyon dersinin Yataş’ta ve bu yıl da Süreç Analizi dersinin tamamını Başyazıcıoğlu Tekstil’de yaptıklarını söyledi.
 
Akgün, ders projelerine ilave olarak, toplamda 6 ayı bulan üç zorunlu yaz stajı ve firmalarda gerçekleştirilen yıllık bitirme projeleri ile programı desteklediklerini de ifade etti.
 
Fuarda öğrenciler, poster sunumlar yaparak projelerini fuar gezenlere anlattı. 
 
AGÜ’de III. Yaşam Bilimleri Kongresi başladı 
 
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 3’cüsü düzenlenen Yaşam Bilimleri Kongresi başladı. 
Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongreye Türkiye genelinden 42 üniversiteden çok sayıda bilim insanı katıldı.
 
Kongrenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu genetik, moleküler biyoloji ve yaşam bilimleri alanlarının, içinde bulunduğumuz çağda çok önemli olduğunu söyledi.
 
Bu alanlarda yapılan çalışmaların tıp dünyasına da ışık tuttuğunu belirten Prof. Dr. Sabuncuoğlu şöyle konuştu:
 
“İnsanoğlunun yaşam olarak daha konforlu, mutlu ve sağlıklı sürdürülebilirliği için bu alandaki araştırmaların ve yapılan çalışmaların ne kadar önemi olduğunu hepimiz biliyoruz. Yapılan çalışmalar tıp dünyasına da ışık tutuyor. Bu alanlardaki akademisyenlerin, uzmanların, araştırmacıların ve uygulamacıların yapmış olduğu çalışmalarla bir çok hastalığın teşhis ve tedavisi üzerinde çalışarak, milyonlarca insanın hayatını kurtardığını ve daha konforlu hayat sürdürmelerini sağladığını biliyoruz. Bu yüzden, bizim bu alanlardaki araştırmalara çok fazla ihtiyacımız var."
 
Rektör Yardımcısı ve Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran ise konuşmasında kongrede görüşülecek konular hakkında bilgiler verdi.
 
Prof. Dr. Baran temel olarak kanser biyolojisi, proteomiks, biyoinformatik, doku mühendisliği, kök hücre, nanobiyoteknoloji, sinirbilim, immünoloji ve biyomedikal enstürmantasyon gibi önemli konular iki gün boyunca ele alacaklarını söyledi.
 
Bu yılki kongreye özellikle çok genç ve Türkiye’nin parlayan yıldızlarını tercih edip konuşmacı olarak davet ettiklerini belirten Prof. Dr. Baran, bu konuşmacıların önemli bir çoğunluğunun yurt dışından doktora yapmış ve Türkiye’nin bilim havzasına katkı yapmak için büyük bir fedakârlık yaparak geri dönmüş bilim insanları olduğunu vurguladı.
 
Açılış konuşmalarının ardından geçilen kongrede hedefe yönelik kanser tedavisinde protein bazlı ajanlar, dermatolojide kök hücre araştırmaları ve uygulamaları, antibiyotik direnci ve sistem mikrobiyolojisi yaklaşımı gibi yaşam bilimlerinin temel konuları tartışıldı.
 
İki günde toplam 7 oturumun gerçekleştirileceği kongre ‘En İyi Bilimsel Çalışma Ödül Töreni’ ile sona erecek. HABER-FOTO: İHA