AK Parti'de Başarısız Başkan Gidecek!

AK Parti'de yerel seçimlerin ardından dillendirilen değişim süreci resmen başladı. 1 yıllık karneleri çıkarılacak olan belediye başkanlarından başarısız olanlar gidecek, yerlerine belediye meclislerinde halkın istediği isimler getirilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

AK Parti'de Başarısız Başkan Gidecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti’de yerel seçimlerin ardından dillendirilen değişim süreci resmen başladı. AK Parti Olağan Büyük Kongresi için takvim hazırlıkları yapılırken, il ve ilçe başkanları düzeyinde başlayan istifalar devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçim sonrası verdiği 'Yeri ve zamanı geldiğinde; kırmadan, dökmeden, küstürmeden değişimi yapacağız' mesajı AK Parti'de uygulamaya koyuldu.

Teşkilatlar Yenilenecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AK Parti’de 31 Mart seçimlerinden sonra değişim için düğmeye basıldı. Bazı bakan ve üst düzey yöneticiden sonra, oyları düşük olan illerde de il başkanı ve teşkilat mensupları değiştirildi. Partide, Türkiye genelinde pek çok ilin il, ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanlarının değişmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Değişim yaşanacak teşkilatlar arasında Kayseri de sayılıyor.

Rize, Adıyaman ve Batman il başkanlarının istifası sonrası gözler diğer illerde. Alınan bilgilere göre, il ve ilçe başkanları düzeyinde başlayan istifalar sürecek. Değişimle birlikte teşkilatlara yeni bir heyecan getirilmesi hedefleniyor. Değişim ilçe başkanları düzeyinde de sürdürülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına olağan kongre için çalışmaları yönünde de talimat verdi.

Değişim Başkanları da Kapsayacak!

AK Parti’de yaşanacak değişim sadece parti teşkilatları ile sınırlı kalmayacak, belediye başkanlarını da kapsayacak. Yanlış aday seçiminden dolayı düşük oy alınan illerin belediye başkanları da mercek altına alınacak. Belediye başkanları için parti genel merkezi tarafından bir karne hazırlanacak. Son olarak vatandaşlara yönelik bir anket hazırlanacak. Başarısız görülen belediye başkanı istifa ettirilecek yerine belediye meclisinden ‘halkın başarılı bulduğu’ bir isim başkanlığa getirilecek. Sürecin gelecek yılın Mart ayında işletilmesi bekleniyor.

Oylarında ciddi düşüş olan veya partiden daha az oy alan belediye başkanlarının 1 yıllık karnesi çıkarılacak. 1 yılda yaptıkları çalışmalar, halkın gönlünü kazanıp kazanmadığına bakılacak. Ayrıca başkanlarla ilgili anketler de yapılacak. Halkın memnun olmadığı başkandan istifa etmesi istenecek. Yerine belediye meclislerinden, ‘halkın sevdiği, benimsediği’ isimler belediye başkanlığına getirilecek. AK Parti’de bu yöntemle, halkın tekrar tam desteğinin kazanılması hedefleniyor.