AK Parti'de seçim takvimi netleşmeye başladı

AK Parti Mart 2024 yerel seçim takvimini netleştirmeye başladı. Peki süreç nasıl işleyecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

AK Parti'de seçim takvimi netleşmeye başladı

31 Mart 2024 yerel seçimlerin yaklaşmasıyla partilerin çalışmalara hız kazandırması bekleniyor. Bu kapsamda AK Parti başta İstanbul ve Ankara olmak üzere özellikle büyükşehirlerde başarı sağlamak istiyor.

Hürriyet Gazetesi’nde çalışan Gazeteci Ebru Karatosun’un haberine göre, AK Parti yerel seçim çalışmaları için takvimi netleştirmeye başladı. 

Karatosun’un haberine göre, AK Parti’de Mart 2024 yerel seçim için adaylık başvurularının kasım ayının ilk haftası, temayül yoklamalarının ise kasım ayının ikinci haftası yapılması planlanıyor. Aday tanıtım ve beyanname toplantısının da ocak ayı sonunda beraber yapılacağı belirtiliyor.

Yerel seçimler için aday belirleme çalışmaları ağustos ayında başlayacak.

AK Parti’de belediye başkan adaylarının çalışkan, güler yüzlü ve vatandaşın sevdiği isimlerden oluşması gerektiğine dair çalışmalar yapılıyor.

3 dönem veya daha fazla belediye başkanlığı yapan isimlerin ise yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği ile ilgili süreç ise ağustos ayında yapılacak Merkezi Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında belirlenecek.

AK Parti kurmayları, milletvekili ve kabinede büyük değişimler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanları için de vatandaşın değişim beklentisine karşılık vereceğini ifade ediyor.

AK Parti'de seçim takvimi netleşmeye başladı

Öte yandan, AK Parti’de yerel seçimler için oluşturulan strateji ekibi kampanya sürecinin belirlenmesi için çalışmalarına başladı.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Sekreter Fatih Şahin ile Genel Başkan Yardımcıları Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Mustafa Şen, Çiğdem Karaaslan, Yusuf Ziya Yılmaz, Ömer İleri, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Leyla Şahin Usta’dan oluşan ekip bugün bir toplantı daha yapacak. 

AK Parti’nin büyükşehirlerde yaptırdığı anketlerde seçmenin en çok rahatsız olduğu konularda Suriyeliler ve ekonomik durum başı çekiyor.

AK Parti kurmayları, “Sadece bunların varlığı seçimi kaybettirmiyor, başka etkenler de var. Adayların etkisi önemli. Bu bir bütün. Muhalefetin adayı, sizin adayınız vs. Seçilme şekliniz, kampanyanız bunların hepsi bütünlük oluşturuyor. İstanbul’u almak için elimiz çok güçlü” değerlendirmesini yaptı.

31 MART 2019 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

31 Mart 219 yerel seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 44,33'lük oranla AK Parti öndeydi. AK Parti 30 büyükşehirden 15'ini alarak en çok büyükşehir kazan parti olmuştu. 

Öte yandan, CHP İstanbul'u yüzde 48'lik ve Ankara'yı da yüzde 50,93'lük oranla kazanmıştı.

AK Parti'de seçim takvimi netleşmeye başladı