AK Parti iktidarında Kayseri tarımına 1.2 milyar lira tarımsal destek

Kayseri'nin tarımına AK Parti'nin iktidarı boyunca verdiği desteğin 1.2 milyar liraya ulaştığı öğrenildi.

AK Parti iktidarında Kayseri tarımına 1.2 milyar lira tarımsal destek

AK Parti Genel Merkezi’nden edinilen bilgilerde, üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada tarımsal üreticinin desteklendiği ifade edilirken, gübre ve yemde KDV’nin kaldırıldığı, mazot maliyetinin yarısının desteklenmeye başlandığı bildirildi ve tüm bu desteklerin AK Parti iktidarı boyunca 1.2 milyar lirayı bulduğu paylaşıldı.
 
Konuya ilişkin olarak ise genel merkezden; “Sertifikalı tohum ve fidan kullanımını ve üretimini 10 yıldır destekliyoruz. Genç çiftçilere hibe desteği sağlıyor, kırsal kalkınma destekleri ile tarımsal üretim tesislerinin kurulmasına yüzde 50 hibe veriyoruz. Tarımsal kredilerde faizleri düşürdük, tarımının birçok alanında üreticilerimize sıfır faizli kredi sağladık. Başlattığımız Milli Tarım Projesi ile hem bitkisel üretimi, hem de hayvancılığı destekliyor, planlı ve kendimize yeterli üretimi hedefliyoruz. Arazi toplulaştırma, güvenilir gıda, işletme bazlı danışmanlık sistemi, eğitim-yayım, tarımsal sigorta ve daha birçok alanda ürettiğimiz yenilikçi çözümlerle daha verimli bir zirai hayat inşa ettik, etmeye de devam ediyoruz” bilgileri aktarıldı.
 
TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ 14 YILDA 3,4 KAT ARTTI
 
AK Parti tarafından iktidardaki yaklaşık 14 yıllık süreç içerisinde Kayseri’ye sağlanan tarımsal destek ödemelerinin 3.4 kat artış göstererek 2002 yılında 40,4 milyon liradan, 2016 yılında 136,5 milyon liraya yükseldiği kaydedildi. Kayseri’de ayrıca çiftçilere toplam 143,3 milyon lira mazot desteği verildiği, toplam 144,6 milyon lira da gübre desteği ile 12,7 milyon lira toprak analizi desteği ödendiği de verilen diğer bilgiler oldu. HABER: KAAN AKBAŞ