AK Parti iktidarında Kayseri toprakları suya doydu

AK Parti iktidarının geçirdiği süreçte Kayseri'de gerçekleştirilen sulama projeleri ile 261 bin 170 dekarlık alanın sulamaya açıldığı öğrenildi.

AK Parti iktidarında Kayseri toprakları suya doydu

AK Parti Genel Merkezi’nden edinilen bilgilere göre son 14 yılda inşa edilen sulama projeleri sayesinde yaklaşık çeyrek milyon dekar alanın sulamaya açıldığı kaydedilirken, bu sayede ise zirai gelirde milyonlarca lira artış meydana geldiği aktarıldı.
 
YILLIK 123 MİLYON LİRALIK ZİRAİ GELİR ARTIŞI
 
İnşa edilen sulama projeleri sayesinde yıllık 123 milyon lira zirai gelir artışı sağlandığı bildirildi.  Kırdan kente göçü önlemek, insanları doğduğu yerde doyurmak gibi hedefleri bulunan büyükşehir belediyesinin amaçları doğrultusunda yaşanan iyileştirmeler içerisinde en önemli yeri tutan arazi sulama projeleri, zirai üretici için hayati bir önem taşırken, hayvancılığı da dolaylı olarak etkilemesi bakımından önemli bir yatırım olarak görülmekte.
 
ONBİNLERCE DEKAR ARAZİNİN SULAMA TESİSLERİ ONARILDI
 
Edinilen diğer bilgilerde ayrıca, onarıma ihtiyaç duyulan mevcut sulama tesislerinin de büyük oranda tamir edildiği paylaşıldı. Buna göre işletmede olan 149 bin 270 dekar alandaki tesislerde sulamada gerekli bakım onarımların gerçekleştirildiği iletildi. HABER: KAAN AKBAŞ