AK Parti İl Başkanı Üzüm'den kritik açıklamalar! 'Vatandaş siteminde haklı...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından beş önemli isimle beraber yapılan mülakat ve temayül sonucunda AK Parti Kayseri İl Başkanı olarak görevi devralan çiçeği burnunda Başkan Fatih Üzüm ile gündeme dair özel bir röportaj gerçekleştirdik. Röportajın tamamı Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK Parti İl Başkanı Üzüm'den kritik açıklamalar! 'Vatandaş siteminde haklı...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından beş önemli isimle beraber yapılan mülakat ve temayül sonucunda AK Parti Kayseri İl Başkanı olarak görevi devralan Fatih Üzüm ile gündeme dair özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Siz değerli okuyucularımızın da merak ettiği soruları yönelttiğimiz röportajda Başkan Üzüm’e belirlenecek olan il yönetim kurulunu, genel seçim değerlendirmesini, mahalli seçim hedeflerini, enflasyon ve zamları, emekli maaşlarını, Cumhur İttifakı ile yolculuklarını ve Kayserispor gündemini sorduk. Üzüm ise samimi açıklamalarda bulunarak tüm merak edilenler için Kayseri Anadolu Haber’e konuştu.

AK Parti İl Başkanı Üzüm'den kritik açıklamalar! 'Vatandaş siteminde haklı...'

İl başkanlığı görevi tevdi edildikten sonra ilk yapılacak iş, il yönetim kurulunun oluşturulması dediniz. Başvurular bittikten sonra açıklanmasını tüm teşkilat mensupları ve Ak Partililer bekliyor. İl yönetim kurulunu teşkilatın hangi ilke ve misyonu doğrultusunda oluşturdunuz?

Dediğiniz gibi beş birbirinden kıymetli arkadaşla Ankara'ya gittik. Sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı’mız görevi tarafımıza tevdi etti. Seçim döneminde iki zorlu seçimi mevcut teşkilatımızla birlikte Şaban Çopuroğlu Vekilimiz, il başkanlığından vekil statüsüne geçince biz yürütmüştük, fakat sorunsuz bir seçim atlatarak elimizden geleni yaptık. Sayın Cumhurbaşkanı’mız teşkilatların hem yerel seçimlere hazırlanmasının daha kolaylaştırılması açısından, hem de taze kanlarla daha aktif hale gelmesi için bir karar aldı ve atama dönemine geçti. Ardından da tarafımıza görevi verdi.

Memleket için çalışacağız…

Diğer arkadaşların hepsi de birbirinden kıymetliydi zaten hangimiz olursak olalım sonuçta memleket için çalışacağız. Yönetim kurulunu oluşturmak için çalışmalara başladık. Mevcut yönetimimizdeki tüm arkadaşlarla birebir görüşme yaptık.  Bizimle yol yürümek isteyen arkadaşlarımızla görüştük.

Yönetim Kurulu listesini 350’den 125 ‘e indirdik çalışmalarımız sürüyor

350’nin üzerinde bir yönetim kurulu listemiz oluştu. Bu listeyi elimizden geldiğince yönetim kurulu üyesi olmaya layık olabilecek ismi fark etmeksizin 125 kişiye indirdikten sonra geçen hafta çarşamba günü genel merkeze gönderdik. Genel Merkez ve Meclis tatil, teşkilat kademesinde görev alan tüm başkanlarımız da kendi bölgelerinde milletvekili oldukları için çalışmaları devam ediyordu. Ondan dolayı incelemeleri biraz zaman aldı. Bizimle iletişime geçildi. Bazı formatları düzenlememizi ve birkaç küçük dokunuş yapmamızı istediler. İşte Kadın Yönetim Kurulu üyesi sayısı, Genç Yönetim Kurulu üyesi sayısı bunları toparlayıp bize şu tarihler için iletin, ardından cuma günü biz tekrar bir değerlendirme yapalım, istişare edelim dediler. Şimdi onun çalışmalarını yapıyoruz. Hafta sonu yönetimimizi belirlemek için çalışmamız netlik kazanacak.

Türkiye yüzyılı hedefleri göz önüne alındığında parti teşkilatında önceki dönemden farklı olarak nasıl bir yol haritası çizilecek? Yenilikçi bir bakış getirmeyi planlıyor musunuz bu doğrultuda kadrolarınıza nasıl bir ufuk belirleyeceksiniz? Tavsiyeleriniz neler?

Yönetim kurulunda yüzde 50 değişiklik olacak

Dediğiniz doğru, bizim çıtamız yüksek çünkü gerçekten Şaban vekilimle 5 buçuk yıl beraber görev yaptık layıkıyla ve gerçekten çok çalışarak başarılı bir görev süresi geçirdi. Ondan dolayı da zaten bizim gururumuz olarak milletvekili listesinde Kayseri 3’üncü sırada adayımız oldu ve şu anda da milletvekilliği görevini devam ettiriyor. Bizim bu teşkilata bir şeyler katmamız lazım. Şimdi öncelikle yönetim kurulu listesinde yüzde 50’ye yakın değişiklik olacak gibi…

Yönetim kurulunu şu kıstaslara göre seçiyoruz…

Yeni taze kan arkadaşlarımız aramıza katılacak. Sonrasında yerel seçimler Mart 2024’te adaylar aralık ayı gibi belli olduğunda bizi günlük bir SKM süreci bizim seçim koordinasyon merkezi dediğimiz, sahada çalışma süreci olacak. Milletvekilliği seçimiyle yerel seçimler birbirinden farklı yerel seçimlerde hem seçim çalışma süresi uzun olur, hem de o bölgenin teşkilatının çalışmalardaki katkısı çok daha farklı olur. Hem tespit edilirken yerel yönetimlerde nasıl bir yol izleneceği hem de çalışma açısından çalışma şekli açısından farklı bir boyuta geçer.

Biz de bununla ilgili yönetim kurulumuzu oluştururken bize yerel seçimlerde nasıl katkı sağlarlar? Özellikle etnik gruplar, seçim bölgeleri, yönetim kurulundaki arkadaşlarımızı tabii ki seçim bölgesine göre belirliyoruz. O bölgede bilinen arkadaşlardan tercih etmeye çalışıyoruz. Sonrasında meslek grupları açısından; avukat, mühendis, mimar ve benzeri üniversite mezunu hitabeti düzgün, temsil kabiliyeti yüksek arkadaşlar yönetim kurulunu oluşturduktan sonra farklı bir bakış açısıyla seçim çalışmaya başlayacağız.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinden AK Parti 1’inci parti olarak çıktı. 22 yılık bir iktidarın yaşanan siyasi ve toplumsal olayların ardından ülke ve dünya perspektifinde yıpranmış olabileceği düşünülürken böylesine bir başarı elde etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Seçim sürecinde vatandaşa ülke sorunluymuş gibi mobbing uygulandı

Dediğiniz doğru, zor bir dönemde zor bir seçimdi. Çünkü olumsuz şartlar iktidar üzerinde yoğunlaşmıştı. Siz de biliyorsunuz ki artık bizim partimizi seven yani gerçekten Cumhurbaşkanı’mızın yolunda hareket eden, destek veren vatandaşlarımızın üzerinde sanki çok ülke sorunlu bir ülke haline gelmiş gibi bir mobbing uygulanıyordu. Sanki seçmen kendini ifade ederken zorlanmaya başlamıştı ama Cumhurbaşkanımız vatandaşımızın sesine duyarsız kalmadı.

AK Parti İl Başkanı Üzüm'den kritik açıklamalar! 'Vatandaş siteminde haklı...'

Halkın güvenini boşa çıkarmayacağız!

Seçim öncesinde çalışmalarımızı ve bundan sonraki hedefimiz özellikle Türkiye Yüzyılı olarak ortaya koydu ve kendisi yeniden yüzde 52,18 ile güven tazeledi. Bu bizim için gurur verici bir şey… Hem ülkede 21 yıl iktidarda kalacaksın. Yerel yönetimlerde birçok belediyede de olacaksın, ülkeyi tek başına idare edeceksin ve ondan sonra yine seçimde tekrar halk diyecek ki biz sana güveniyoruz. Bu güveni boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapacağız. Cumhurbaşkanı’mızın da bu çalışmalar sürecinde üzerimize nasıl yük alırız, onun sorumluluğunu üstleneceğiz.

Önümüzdeki dönem mahalli seçimlerde de belediyeler bağlamında genel seçimlerdeki başarının süreceğini düşünüyor musunuz?

Cumhur ittifakıyla yerelde de aynı başarıyı göstereceğiz

Zaten bizde 17 belediye var. Cumhur İttifakı vekilimizin döneminde gerçekten yerel seçimlerde çok büyük bir başarılara imza etti. Bizim hedefimiz de bu başarıyı devam ettirmek. Yani biz Cumhur İttifakı olarak Kayseri’deki tüm ilçeleri alıp büyükşehir belediyesinin bünyesinde kalmak için elimizden geleni yapacağız. Çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Şimdi gelelim birazcık ülke gündemini meşgul eden bazı konulara, enflasyon, ÖTV, KDV artışı zam oranları vatandaşı zorluyor. Emekli kök maaşları da epeyce konuşulan bir gündem oldu. Sizin bu konudaki öngörülerinizi öğrenebilir miyiz?

6 Şubat depreminin maliyeti 105 milyar dolar!

6 Şubat'taki deprem Türkiye ekonomisine gerçekten çok büyük bir külfet getirdi. Cumhurbaşkanımızın bizzat kendi ağzından çıkan rakam 105 milyar, bu çok büyük bir rakam! Neredeyse şu anda Merkez Bankası rezervi kadar bir rakamdan bahsediyoruz. Sayın Mehmet Özhaseki Bakanımız bizzat deprem bölgesinin başında, 180 bin konutun inşası devam ediyor, 18 bin konut yine inşaata başladık. Projeleri şekillendirdiğimizde 850 bine yakın bir konut yapılacak. Yerinde dönüşümle beraber şu anda devlet kaynaklarının birçoğunu deprem bölgesine aktarılıyor.

Vatandaş siteminde haklı, fakat…

11 şehirde çok büyük bir yıkım var. Hem bunun altından kalkarken bir yandan da tabii ki şu ekonominin şu andaki süreci ile alakalı vatandaşın tepkisini biz anlayışla karşılıyoruz, yok diyemeyiz. Alım gücüyle alakalı tabii ki vatandaşta bir sitem oluşmuş durumda. Bu da doğal. Ama ben şunu söylüyorum; depremle gelen bir yük sonuçta. Emeklilikte yaşa takılanlar EYT ile ilgili bir çalışma yaptık. Tüm dünya genelinde ekonomik olarak pandemiden sonra yansımalar var. Hem lojistik krizi var hem ham madde krizi var derken piyasanın oturması biraz süreç alacak.

Refah düzeyine ulaşacağımız dönem Ak Parti dönemidir, sabredeceğiz

Bu piyasa yine bizim dönemimizde Cumhurbaşkanı’mız döneminde oturacak. Sadece vatandaşlarımızdan isteğimiz bu iki ay olur, üç ay olur, dört ay olur. Çok uzun sürecek kanaatinde değiliz, biraz sabır. Yani hepimiz sabretmek zorundayız. Çünkü yine aynı refah düzeyine aynı alım gücüne ulaşacağımız dönem hem Cumhurbaşkanı’mızın hem AK Parti’nin olduğu dönemdir. Devletimizin bu şartların altından çıkması için gerekli tüm çalışmayı hem Maliye Bakanı’mız hem Cumhurbaşkanı’mız yapıyor ve her türlü önlemi alıyorlar. Ben belli bir sabırdan sonra Türkiye’nin önünün çok açık olduğunu düşünüyorum.

15 Temmuz ruhuyla devletin yanında olmalıyız

Ülke olarak hepimiz 15 Temmuz’u yaşadık. O dönemde isterse partiye oy versin, ister vermesin fark etmez. Vatanını seven herkes sokağa çıktı. Şu anda da bizim yaşadığımız ekonomik süreçte biz vatandaşlarımız da aynı şekilde devletin yanında durmasını biraz sabretmesini istiyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Seyit Demirezen ile bir röportaj gerçekleştirdik. Kendisine Cumhur İttifakıyla belediye seçimlerine girecek misiniz dediğimizde önümüzdeki dönemde de Cumhur ittifakı vizyonu ve uyumu içerisinde yolumuza devam edeceğiz dedi. Siz neler söylersiniz?

Kayseri’de Cumhur İttifakı olarak gül gibi geçinir gideriz

Çok uyumluyuz. Seyit başkanımızı ziyarete gidemedik. Malum mevcut yönetim kurulumuz onaylansın dedik, yönetim kuruluyla beraber gidelim tek başımıza ziyaret yapmayalım dedik. Bir ara şehir dışındaydık sonra yönetim kurulu listesinin onaylanmasını çarşambadan beri bekliyoruz. Yönetim kurulu onaylandığında ilk ziyaret edeceğimiz yerlerden birisi Seyit başkanımız. Hayırlı olsun ziyaretine gideceğiz. 5-5,5 yıldır teşkilatın içindeyim. Cumhur İttifakı, Kayseri Milliyetçi Hareket Partisi milletvekilleriyle, bizim teşkilatımız ve milletvekillerimiz her zaman uyumlu çalışmıştır. Yukarıda Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli, ülkenin hem yurtdışında hem yurt içinde terör ve benzeri bir sürü büyük olayları ile mücadele ederken birbirimizle gül gibi geçinir gideriz. Onlara da en ufak bir sorun aktarmayız.

Transfer tahtası kapalı, Kayserililer seferber olmuş durumda…Önümüzde de bir Galatasaray maçı var. Bu durumla ilgili yorumlarınızı öğrenebilir miyiz?

Kayserispor’a sesimiz kısılana kadar destek vereceğiz

Basından takip ettim transfer tahtasının açılacağı ile ilgili bir yönetim kurulu üyemiz umut verici bir açıklama yaptı. Hepimizin temennisi bu. Kayserispor bu şehrin takımı.  Maça gittiğimizde sesimiz kısılana kadar Kayserispor’a destek veririz. Spor seven birisiyim. İnşallah Kayserispor’u içinde bulunduğu durumdan çıkar. Sonra Galatasaray maçı ile ilk galibiyetle beraber şehrimize umut verir ve bizim de kenetlenmemizi sağlar.

AK Parti İl Başkanı Üzüm'den kritik açıklamalar! 'Vatandaş siteminde haklı...'