AK Parti listesinde Büyükkılıç etkisi

AK Parti Kayseri milletvekili aday listesinin kimler tarafından hazırlandığı merak edilirken, hangi adayın kimler tarafından desteklendiği de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

AK Parti listesinde Büyükkılıç etkisi

AK Parti Kayseri Milletvekili aday listesi, yıllarca süregelen siyasi geleneği de köklü bir biçimde değiştirecek gibi görünüyor. Kayseri siyasetine damga vuran isimlerin yeniden aday gösterilmediği seçim sürecinde, ortaya çıkan listenin kimler tarafından yapıldığı, kimlerin liste yapım sürecinde etkili olduğu da tartışılan konular arasında bulunuyor.

AK Parti’de daha önceki seçimlerde milletvekili aday listesi büyük çoğunlukla Mehmet Özhaseki, Taner Yıldız ve Mustafa Elitaş tarafından hazırlanırdı. Şehrin dengelerini gözeterek kuşatıcı bir liste çıkarmaya çalışan bu isimler, diğer siyasi süreçler üzerinde de etkili olurlardı.

Ancak 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler için ortaya çıkan aday listesi üzerinde bu üç isminde çok fazla etkili olmadığı görülüyor. Kayseri listesinin daha çok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hazırlandığı, Hulusi Akar’ın liste başı olma kararının da yine Erdoğan tarafından verildiği belirtiliyor. Listede yer alacak olan diğer isimlerle ilgili de Erdoğan’ın bazı istişarelerde bulunduğu ifade edilirken, listenin 2. sırasında Böhürler’in olmasının da yine Erdoğan’ın kararı olduğu ifade ediliyor.
Şaban Çopuroğlu’nun 3. sıra adaylığının da genel merkezin, teşkilatları gözetmek adına aldığı bir karar olarak gözükürken, 4. sıra adayı Büyükşehir Belediyesine bağlı Erciyes A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı ile 5. sıra adayı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy’un, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından desteklendiği öğrenildi.

Büyükkılıç’ın AK Parti’nin listesi üzerinde etkili olduğu, aday adayı olmasını istediği isimleri adaylığa da taşıma başarısı gösterdiği konuşuluyor.