AK Parti Milletvekili Kayserili Gençlere Seslendi

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, üniversite tercihi yapacak öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

AK Parti Milletvekili Kayserili Gençlere Seslendi

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, üniversite tercihi yapacak öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.  Cıngı, öğrencilerin kendilerini sadece kamu sektöründe bir iş bulmaya odaklanmamaları gerektiğini vurguladı. ‘Devlete girmek oldukça zor, dışarıda da birçok fırsat var’ diyen Cıngı, öğrencilerin üniversite tercihlerinde dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Eğitim Kalitesi ve Üniversite Tercihleri

Türkiye'de 209 üniversitenin bulunduğunu hatırlatan Cıngı, bazı üniversiteler ve bölümler hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. ‘Türkiye'de çok da geçerliliği olmayan bir üniversitenin veya eğitim kalitesi düşük bir bölümün tercih edilmesi sadece okumuş olmak için yapılmamalıdır. Mezun olduktan sonra iş bulamayan on binlerce genç var. Bu nedenle, tercih edeceğiniz üniversite ve bölüm çok önemli’ dedi.

Devlete Kapağa Atmak Zor, Dışarıda Büyük Fırsatlar Var

Cıngı, öğrencilere devlet sektörüne girmenin zorluklarına değinerek, ‘Kendinizi 'Devlete kapağa atacağım, Kamuya gireceğim' şeklinde yönlendirmeyin. Devlete girmek çok zor, dışarıda da büyük fırsatlar var’ şeklinde konuştu.

Meslek Yüksekokullarını Tercih Edin

Cıngı, öğrencilere meslek yüksekokullarını değerlendirmeleri konusunda çağrıda bulundu. ‘Puanınız iyi bir üniversite bölümüne yetmiyorsa, meslek edinme ihtimali olan meslek yüksekokullarını tercih edebilirsiniz. Kayseri Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi bu konuda ciddi eğitim veren, sağlıklı sistemlere sahip üniversiteler’ dedi. ‘Devir, her şeyi bilen değil, bazı şeyleri çok iyi bilenlerin devri’ diyerek meslek yüksekokullarının önemine vurgu yaptı.