AK PARTİ OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARINI ONAYLADI

MYK'nın ardından Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezindeki toplantı, saat 14.50'de başladı. Toplantı 2 saat sürdü.Toplantıda AK Parti'nin 21 Mayıs'ta olağanüstü kongereye gitme kararı resmen onaylandı. Toplantıdan kongre hazırlıkları için MYK'ya yetki verildi.

AK PARTİ OLAĞANÜSTÜ  KONGRE KARARINI ONAYLADI

MKYK'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye 3 yıl sonra tekrar üye olması kararı oy birliği ile alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Genel merkez'de düzenlenecek törenle partiye üye olacağını açıkladı. 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü  Yasin Aktay alınan karalara ilişkin açıklama yaptı. Aktay referandum sonrası hemen yürürlüğe giren üç madde biri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiyle ilişkisinin ihya edilmesi süreci MYKY'da alınan karar ile  başladığını dile getirdi. Aktay, yaptığı koşuşmada şunları paylaştı: “Toplantılarda gündem tabii ki 16 Nisan Referandumundan sonra ortaya çıkan siyasi durumun değerlendirilmesi ve adımlar. Bundan sonra atılacak adımlarda 16 Nisan'dan sonra referandum paketi içerisinde hemen devreye giren 3 madde. Bir tanesi HSK'nın teşekkül ettirilmesi. O süreç devam edecek. Yargının birleştirilmesi maddesi. Askeri yargının kaldırılması maddesi. 3. madde anayasamızın cumhurbaşkanımızın partisiyle ilişkisinin kesilmesini öngören maddesiyle birlikte cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu partisiyle ilişkisinin ihya edilmesi amacıyla, davete icabeten cumhurbaşkanımızın yarın partimizle ilişkimizin ihya edilmesine dair MKYK'da yapılan görüşme neticesinde bütün üyeleri bu kararı oy birliği ile onaylamış oldular. Yarın cumhurbaşkanımızın üyeliğinin ihya edileceğini söyleyebiliriz. Bir sistemin kavramları ile başka bir sistemin kavramlarını değerlendirmek olumlu sonuçlar veremeyebiliyor. Yeni siyasi geleneklerimize çok önemli etkisi olacak olan yeni bir duruma geçmiş olduk. Bu süreç içerisinde alışmamız gerçekleşecek kavramlarımız da değişecek.” KAYNAK: MİLLİYET