AK Parti yönetimi şekilleniyor

AK Parti'de Fatih Üzüm'ün il başkanı olarak atanmasından sonra yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesine başlandı. İl yönetiminin yanı sıra ilçe, kadın ve gençlik kollarında da önemli değişiklikler yapılması planlanıyor.

AK Parti yönetimi şekilleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti’de Fatih Üzüm’ün il başkanı olarak atanmasından sonra yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesine başlandı. İl yönetiminin yanı sıra ilçe, kadın ve gençlik kollarında da önemli değişiklikler yapılması planlanıyor.

Erdoğan talimat verdi

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’nda haraketle günler yaşanıyor. Genel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla boşalan il başkanlıklarına hızlı bir biçimde atama yapılmaya başlandı. AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nun milletvekili olmasından sonra boşalan koltuğa, İl Başkan Yardımcısı Fatih Üzüm atanmıştı. Seçimlerden hemen sonra bu koltuğa kalıcı bir atama yapılması için genel merkez tarafından çalışma başlatıldı.

50 kişi seçilecek

AK Parti Genel Merkez yöneticileri geçtiğimiz hafta Kayseri’ye bir heyet göndererek, belirlenen 10 isim için parti yetkilileri ile mülakat gerçekleştirdi. Bu görüşmeler sonunda belirlenen 5 isim Ankara’ya çağrılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştürüldü. Erdoğan, bu 5 isim arasından partiyi seçimlere götüren Fatih Üzüm’ü yeniden il başkanı olarak atadı. Kayseri’ye dönen Üzüm ve ekibi, 50 kişiden oluşacak yeni bir yönetim kurulu belirlemek için çalışmalara başladı. 

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden Kayseri İl Başkanı olarak görevlendirilen Fatih Üzüm, yönetim kurulu üyelerini belirleme çalışmalarına başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, milletvekilleri, belediye başkanları ve partinin önde gelen isimleri ile istişare sürecini başlatan Üzüm, 50 kişiden oluşacak parti yönetim kurulu üyelerini belirlemeye çalışıyor. Ön plana çıkan isimleri çağırarak görüşmelerde bulunan Üzüm, hem daha önce parti yönetiminde bulunan tecrübeli isimleri yönetim kuruluna almayı planlıyor hem de partiye yeni isimler kazandırmayı hedefliyor. Üzüm’ün 1 hafta içerisinde yönetim kurulu listesini oluşturarak parti genel merkezinin onayına sunacağı konuşuluyor. Bu arada partili yetkililerin, Üzüm’e isim tavsiyesinde bulundukları ifade ediliyor.

AK Parti’de yeni yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğunun yeni isimlerden oluşacağı dile getiriliyor. Yönetim kurulu üyeleri göreve başladıktan sonra Kadın Kolları, Gençlik Kolları gibi kademelerde de radikal değişiklikler planlanıyor. Bunun yanı sıra merkez ilçelerle birlikte diğer ilçe teşkilatlarında da önemli ölçüde değişiklikler düşünüldüğü, özellikle sorunlu olduğu tespit edilen bazı isimlerle yolların ayrılacağı konuşuluyor. Örneğin, İl teşkilatı ile Melikgazi İlçe teşkilatlarının uyumlu hale getirilmesi için bazı adımlar atılacağı vurgulanıyor.