AK Parti'den Kayseri tarım ve hayvancılığına rekor destek

AK Parti'nin iktidarı boyunca Kayseri tarım ve hayvancılığına yapılan yatırımın rekor düzeyde olduğu öğrenildi. 14 yıllık süreçte Kayseri tarım ile hayvancılığına gerçekleşen destek miktarı 1.2 milyar lirayı buldu.

AK Parti'den Kayseri tarım ve hayvancılığına rekor destek

HER AŞAMAYA DOKUNULDU
 
Üretimden hasada, işlemeden satışa kadar her aşamada tarımsal üreticilerin desteklendiği ifade edilen bilgilerde, gübre ve yemde KDV’nin kaldırıldığı, mazot maliyetinin yarısının desteklenmeye başlandığı, sertifikalı tohum ve fidan kullanımı ile üretiminin 10 yıldır desteklendiği, genç çiftçilere hibe desteği sağlandığı, kırsal kalkınma destekleri ile tarımsal üretim tesislerinin kurulmasına yüzde 50 hibe verildiği, tarımsal kredilerde faizlerin düşürüldüğü, tarımının birçok alanında üreticilere sıfır faizli kredi sağlandığı da kaydedildi. Edinilen diğer bilgilerde başlatılan Milli Tarım Projesi ile hem bitkisel üretimin, hem de hayvancılığın desteklendiği, planlı ve ülkeye yeterli üretimin hedeflendiği, arazi toplulaştırma, güvenilir gıda, işletme bazlı danışmanlık sistemi, eğitim-yayım, tarımsal sigorta gibi hizmetler ile de daha verimli bir zirai hayat inşa edilmenin hedeflendiği aktarıldı.
 
TARIMSAL KREDİ KULLANIMI 86 KAT ARTTI
 
Kayseri’de son 14 yılda tarımsal kredi kullanımında da rekor düzeyde artış kaydedildiği iletildi. 14 yıllık süreçte 86.4 kat artış sağlandığı paylaşılan bilgilerde, tarım politikaları ve sağlanan kolaylıklar sayesinde çiftçilerin kullandığı kredilerin geri ödenmesinin önündeki güçlükleri en aza indirildiği de belirtildi. HABER: KAAN AKBAŞ