AK PARTİ'YE YENİ YÜZLER ARANIYOR

Büyük bir değişim sürecine giren AK Parti'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği 'halkta karşılığı olan, partiye oy getirecek isimlerin' il ve ilçe yönetimlerine getirilmesi için seferberlik başlatıldı.

AK PARTİ'YE YENİ YÜZLER ARANIYOR

İSTİFALAR ART ARDA GELİYOR

AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlığa yeniden dönmesi ile başlayan değişim ve yenilenme süreci hız kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yorulan, dava idrakini kaybeden varsa, kenara çekilsin. Yorulanlarla hareket etmek eşyanın tabiatına aykırı” diyerek il ve ilçe teşkilatlarının değişmesi gerektiğine işaret etmişti. Bunun üzerine Türkiye’nin birçok il ve ilçe başkanları, yönetimleri ile beraber istifa etmeye başladı.

YENİ İSİMLER ARANIYOR

Görevi bırakacak kişilerin yerine getirilecek isimlerle ilgili de mesajlar veren Erdoğan, “Şubatta kongreler bitiyor, martta sahaya güçlü inelim. Halkta karşılığı olan, partiye oy getirecekleri bulalım. Sahada, kadınlara ve gençlere çok iş düşüyor. Kısır çekişmeleri bırakalım. Saflarımızı sıklaştırarak yola devam edeceğiz "dedi. Bunun üzerine Kayseri’de 6 ilçe başkanı görevi bırakırken, bu ilçelerde görev alacak isimlerin belirlenmesi için çalışmalar başlatıldı.

 

AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 seçimlerine daha güçlü teşkilatlarla girilmesi için düğmeye bastı. “Yorulan varsa çekilsin” şeklinde çok net bir açıklama yapan Erdoğan, partiye yük olan değil, değer katacak isimlerin iş başına getirilmesini istedi.

Erdoğan’ın bu açıklamasının üzerine Türkiye genelinde 30’a yakın il başkanı yönetimleri ile birlikte göreve devam etmeyeceklerini açıklanırken, yüzlerce ilçe başkanı da aynı yolu izleyerek yeni dönemde aday olmayacaklarını ilan ettiler.

Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleri ve partinin üst yönetimine bir talimat daha vererek, “millette karşılığı olan, partiye oy kazandıracak isimleri bulalım” dedi. Bunun üzerine, Türkiye genelinde, partiye değer katacak, halk tarafından sevilen ve yıpranmamış isimlerin parti yönetimine getirilmesi için hummalı bir çalışma başlatıldı.

Kayseri’de de benzer çalışma hem milletvekilleri hem de partinin üst düzey yönetim kademeleri tarafından yürütülüyor. Melikgazi, Bünyan, Yahyalı, Yeşilhisar, Hacılar ve Talas ilçe başkanları, teşkilatları ile birlikte yeni dönemde aday olamayacaklar. İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden’in göreve devam edebileceği ancak yönetiminde köklü bir değişime gideceği ifade ediliyor. Bu nedenle hem il yönetimi hem de ilçe yönetimlerinde yeni dönemde görev alacak, “yıpranmamış, partiye oy getirecek, halkta karşılığı olan” isimlerin getirilmesi için seferberlik ilan edildi.

Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere diğer milletvekilleri, belediye başkanları, parti meclis üyeleri bu konuda isim arayışına girerken, bir havuzda toplanacak isimlerin son aşamada oluşturulacak komisyon tarafından seçileceği belirtiliyor. Mart ayına kadar tamamlanacak olan bu süreçten sonra, 2019 yılındaki başkanlık seçimi için çalışmalar başlatılacak.

HABER: YASEMİN SERBEZ, NURAY CANBULATEL