Akar'dan dikkat çeken Moğolistan vurgusu!

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Hulusi Akar, Moğolistan heyetini kabul etti. Akar burada ne dedi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Akar'dan dikkat çeken Moğolistan vurgusu!

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Hulusi Akar, Moğolistan Ulusal Meclisi Güvenlik ve Dış Politika Daimi Komisyonu Başkanı Byambasuren Enkh-Amgalan ve beraberindeki heyeti ağırladı. Akar, Moğolistan ile dein dostluk ve işbirliği bağlarına dikkati çekerek işbirliğinin önemini vurguladı.

Ziyaretin Türk-Moğol ilişkilerine önemli katkılar sağlayacağını belirten Akar, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin daha ileri gitmesi için gayret gösterildiğini söyledi.

Akar'dan dikkat çeken Moğolistan vurgusu!

Akar, savunma alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi Moğolistan’ın güvenlik ve savunma ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı vereceğini vurgulayarak şunları kaydetti: "Komisyonumuzu ziyaret eden ilk Moğol kardeşimiz sizsiniz. Bu nedenle ziyaretiniz bizim için son derece önemli ve anlamlı. Ziyaretiniz; zaten iyi olan, zaten gelişmekte olan, zaten dostça olan ilişkilerimize çok önemli katkılar sağlayacaktır, buna inanıyorum. Çünkü sizin yurdunuz aynı zamanda bizim ata yurdumuz. Bizim tarihimiz, oradaki ortak kültürümüz bizim için de gerçekten çok önemli. Aramızdaki fiziki mesafe ne kadar uzak da olsa gerçekten kalplerimiz birbirine çok yakın. Aramızdakinin dostluktan daha da ötesi akrabalık olduğuna inanıyoruz. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 55. yılında siyasi, askeri, ticari, kültürel ve diğer tüm alanlardaki ilişkilerimizin daha ileri gitmesi için bütün kurum ve kuruluşlar elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Özellikle savunma alanında ilişkilerimizi geliştirmemiz, Moğolistan’ın güvenlik ve savunma ihtiyaçlarının  karşılanmasına katkı verecektir. Bu doğrultuda, savunma sanayii ürünlerimize ilginizi memnuniyetle karşılıyoruz."

Akar'dan dikkat çeken Moğolistan vurgusu!

Akar'dan dikkat çeken Moğolistan vurgusu!