Akıl almaz olay: Kayseri'de de dikkatli olun!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlık farklı bir boyuta geldi. Ev sahiplerinin kiracılarını evden çıkarmak için yaptığı yöntem ise dikkat çekti.

Akıl almaz olay: Kayseri'de de dikkatli olun!

Konut kiralarında zam sınırının kalkmasıyla birlikte kira oranları da artış gösteriyor. Kiracılar bu nedenle kara kara düşünürken yeni bir problem ile karşı karşıya kaldı. Ev sahibinin hazırladığı sahte tahliye taahhütnameler nedeniyle Kayseri'deki kiracılar da diken üstünde.

Kira oranlarının artış göstermesi ev sahibi ile kiracı arasında anlaşmazlığa neden oluyor. Ekonomim'den Yener Karadeniz'in haberine göre, ev sahipleri, kiracıların imzalarını taklit ederek sahte evraklarla tahliye talebinde bulunuyor.

Sahte imza, sahte tahliye!

Bazı ev sahipleri tahliye taahhütnamesi uygulamasında kiracıların imzasını taklit ederek tahliye yoluna başvuruyor. Ardından 7 günlük itiraz süreci başlıyor. Peki kiracı bu durumu nasıl farketmiyor? Bu noktada ev sahipleri kiracıların evde olmadığı zamanları kolluyor. İlgililer ise son zamanlarda sahte tahliye taahhütnamesi davalarının artış gösterdiğini ve çoğu kiracının söz konusu süreyi kaçırdığı için evi boşlatmak zorunda kalıdığını ifade ediyor.

Akıl almaz olay: Kayseri'de de dikkatli olun!

Kiracılar ne yapacak?

Uzmanlar, kiracıların 'tahliye taahhüdü imzası bana ait değil' şeklinde itiraz etmesi gerektiğini belirtiyor. Bu tarz olaylarla yaz döneminde sıklıkla karşılaştıklarını ifade eden ilgililer kiracıların en az haftada bir ken e-tebligatlarını kontrol etmeleri önerisinde bulunuyor.