Akılsız dolandırıcıyı akıllı telefon ele verdi

Kayseri'de yaşayan Gökhan Gümüş, üzerine kayıtlı faturalı telefon hattı üzerinden 2 bin 500 TL'lik telefon alındığını öğrenince, neye uğradığını şaşırdı.

Akılsız dolandırıcıyı akıllı telefon ele verdi

Kayseri'de yaşayan 30 yaşındaki Gökhan Gümüş, her ay standart olarak ödediği telefon faturasının bu ay fazla geldiğini görünce GSM bayisine giderek yardım istedi. Bayiden faturalarının ayrıntılı özetini isteyen Gümüş, kendi üzerine kayıtlı olan faturasından 2 bin 500 TL'lik akıllı telefon alındığını görünce neye uğradığını şaşırdı. Soluğu karakolda alan Gökhan Gümüş, buradaki ifadesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikayetçi oldu.

Başından geçenleri anlatan Gümüş, mağdur olduğunu söyleyerek, kendisini dolandıran kişilerin bulunmasını istedi. Gökhan Gümüş, "23.02.2015 tarihinde telefon faturamı ödemek için bir GSM şirketinin bayisinde gittiğimde orada 2 bin 500 TL borcum olduğunu öğrendim ve adıma 11.02.2015 tarihinde bir telefon alındığını öğrendim. O tarihte ben Almanya’da bulunuyordum. Ben yurt dışındayken adıma düzenlenmiş sahte evrakla telefon alınmış ve müşteri hizmetlerini aradığımda ise 11.11.2014 tarihinde de faturalı bir hat alındığını öğrendim" dedi.

Telefonun alındığı tarihte Almanya'da olduğunu söyleyen Gümüş, başından geçenleri şöyle anlattı:
"Şuan bütün bilgilerim bu kişilerin elindedir. Kimlik bilgilerim, pasaport bilgilerim ve cep telefonu bilgilerim bu kişilerin ellerindedir. 1 fatura üzerinden 2 tane hat kullanılıyor. Faturamı e-fatura üzerinden aldığım için bu bilgileri telefon ile çok konuştuğum için biliyordum ve bunu dün öğrendim. Ben normalde 200-250 TL arası fatura ödüyordum. Dün bayiye gittiğimde 350-400 TL arası olduğunu söylediler. Faturanın çok olduğunu görünce ayrıntılı bir fatura istedim ve faturam üzerinden cihaz alındığı ortaya çıktı ama telefonun alındığı tarihte ben Almanya’daydım. Türkiye olmadığım halde işlem yapılıyor."