Akışkan Sufle Tarifi – Pratik Tatlı Tarifleri – Çikolatalı Tatlı Tarifleri
Lezzetli ve pratik tatlı arayışında olanlar için harika bir seçenek: Akışkan Sufle Tarifi! Siz de sofranızı çikolatalı bir şölene çevirmek istiyorsanız, bu haberimiz sizin için… Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Lezzetli ve pratik tatlı arayışında olanlar için harika bir seçenek: Akışkan Sufle Tarifi! Siz de sofranızı çikolatalı bir şölene çevirmek istiyorsanız, bu haberimiz sizin için. Akışkan sufle tarifi, hem hazırlaması kolay hem de mükemmel bir lezzet sunan pratik tatlılar arasında ön plana çıkıyor. İhtiyacınız olan malzemeleri kolayca bulabilir ve kısa sürede enfes bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte sizin için özel olarak hazırlanan akışkan sufle tarifinin detayları;
Malzemeler;
150 gram bitter çikolata
90 gram tereyağı (3 tepeleme yemek kaşığı) (sıvı yağda kullanabilirsiniz)
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı;
Çikolatayı ince ince kıyıp bir kaseye alıyoruz ve tereyağını eritip çikolatanın üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz. Çikolatanın eridiğine emin olmak için hızlı hızlı karıştırıyoruz ve oda sıcaklığında soğuması için kenara alıyoruz. Bu sırada yumurta ve şekeri köpürünceye kadar 4 dakika mikserle çırpıyoruz. Ardından içerisine sütü ekliyoruz. Kakao ve unu eleyerek karışıma ekleyip, spatula yardımıyla karışıma yediriyoruz. Oda sıcaklığında soğumuş olan tereyağlı çikolata karışımını iki seferde olmak üzere unlu harca yediriyoruz. Karıştırmak için spatula kullanarak pürüzsüz bir hale gelene kadar nazikçe karıştırıyoruz. Güveç kaplarını yağlayıp, hafif unladıktan sonra, sufle harcını eşit olacak şekilde kaplara ekliyoruz. Önceden ısıtılmış alt-üst 180 derece fırında kontrollü olarak 12 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra dilediğiniz gibi süsleyip sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…