Aktaş: 'Fiyatların yüksek oluşu etlerdeki hilelere neden oluyor'
Kayseri'de et satışı yapan bir firmanın sahibi Hasan Aktaş, Kayseri'de ve Türkiye'de ortaya çıkan et konusundaki hilelere, et fiyatının yüksek olmasının neden olduğunu iddia etti.
Türkiye ve Kayseri’yi ayağa kaldıran Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ifşa listeleri konusunda açıklamalarda bulunan et satışıyla uğraşan Aktaş, günümüzde yaşanan et facialarına et fiyatlarındaki yüksekliğin neden olduğunu düşündüğünü dile getirerek şunları kaydetti; “Kayseri’de Türkiye’de, tek tırnaklı, pis hayvan eti ve kanatlı etlerini dana eti içine ilave ediyorlar. Lokanta, restoran, toplu tüketim yerleri et fiyatları çok yüksek olduğu için böyle hilelere başvuruyorlar benim kanaatime göre. Bu çıkan olay zaten 6-8 ay önce alınan örneklerden çıkan sonuçlar. Bakanlığımız ifşa etti ama yeterli bir ceza değil. Biz et toptancısı olarak malları canlı gözle takip ediyoruz. Sonra Avrupa Birliği düzeyindeki mezbahalarda kesilip 24 saat dinlendirilmesini sağlıyoruz. Daha sonra ise veteriner kontrolünde soğuk zincir kırılmadan işyerimize sevk edip tekrar işyeri veterinerimizin kontrolünden sonra HACEPP ruhsatlı işletmemizde ürünleri parçalayıp fabrika restoran lokanta resmi kurumlar, belediyelere soğutuculu araçlarla ürünleri sevk ediyoruz.”
“KAYSERİ’DE HACEPP TSE BELGELİ ET SATIŞI YAPAN İŞ YERİ YOK DENECEK KADAR AZ”
Verdiği bilgilerde Kayseri’de HACEPP TSE belgeli et satışı yapan iş yerlerinin yok denecek kadar az olduğuna vurgu yapan Aktaş sözlerine şöyle devam etti; “Kayseri’deki rakiplerimizde kasaplarda HACEPP TSE belgeli olan işyeri yok denilecek kadar az diyebiliriz. Tarım Bakanlığı denetlemesi daha çok ve sık yapmalı. Piyasada insan sağlığı için uygun olmayan etler alınıyor satılıyor, buna da kimse engel olmuyor, olamıyor. Tam tersi bu işi helâli ile yapanlara daha çok baskı uygulanıyor. Biz, Tarım Bakanlığı yetkililerine burada su var, bunlar şunu satıyor dediğimizde ‘siz de 174’ü arayın şikayet edin’ diyorlar. Esasında bu usulsüzlükleri kendi kontrolünde bulmaları gerekiyor. Tek tırnaklı konusuna gelince, ben Kayseri’de at eşek kesildiğine inanmıyorum. Bu kullanılan tek tırnaklı etlerinin yurt dışından parça et halinde gelmiş olabileceğini düşünüyorum.” HABER: KAAN AKBAŞ