Alacakları en düşük aylık resmen belli oldu! Emekliye yeni ödeme

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, 2024 yılı için emeklilere ,45 oranında bir zam yapılacağını tahmin ediyor. Bu artışın, 2024'ün ilk yarısındaki enflasyon farkı ile birlikte emekli maaşlarına yansıyacağını belirten Yılmaz, emeklilerin maaşlarında ciddi bir artış bekleniyor.

Alacakları en düşük aylık resmen belli oldu! Emekliye yeni ödeme

Uzmanlar, 2024 yılı enflasyon oranlarının emekli maaşlarına yapacağı etkiyi değerlendiriyor. 2024 yılı sonu için %41,5'lik enflasyon tahmini göz önünde bulundurulduğunda, emeklilere %13,45 oranında bir zam yapılması bekleniyor. Bu zam, emeklilerin maaşlarında önemli bir iyileşme sağlayacak. Ayrıca, refah payının eklenmesi halinde, dar gelirli emeklilerin maaşları daha da artabilir.

Konuyu değerlendiren Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, emeklilere yüzde 13,45 oranında zam farkı geleceğini öngörürken, buna 2024 yılı için yapılan Orta Vadeli Program'da (OVP) belirlenen yüzde 41,5’lik yıl sonu enflasyon tahminini dayanak olarak gösterdi. Bu farkın, 2024 yılının ikinci yarısındaki enflasyon oranlarıyla birlikte emekli maaşlarına yansıyacağını söyleyen Yılmaz, Bu doğrultuda emeklilerin maaşlarında önemli bir artış beklendiğini dile getirdi.  

Enflasyon Farkı Tahmini

Önemli açıklamalar yapan Yılmaz, “Emeklilerimizin ocak ve temmuz zammı olmak üzere yılda 2 defa enflasyon oranında maaş farkları oluşmaktadır. OVP’de güncellenen 2024 yıl sonu enflasyon rakamı olan yüzde 41,5 üzerinden 2024’ün ilk yarıyılı olan yüzde 24,73’lük kısmı soyutladığımız takdirde yüzde 13,45’lik bir enflasyon farkı geleceğini tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Dar Gelirliler İçin Refah Payı Talebi

Yılmaz, refah payının emekli maaşlarına ilave edilmesi ile ilgili bir kanuni düzenleme olmadığını, temmuz zammında da refah payı verilmediğini hatırlattı. Önceki dönemlerde refah payının verildiğine dikkat çeken Yılmaz, dar gelirli emekliler için refah payının mutlaka verilmesi gerektiğine parmak bastı.