Alarm verilmişti! - Erciyes Kaynıyor

Erciyes Dağı'nda ve Erciyes Üniversitesi çevresinde yaşayan 'Anadolu sincapları' olarak bilinen gelengilerin Erciyes Dağı'ndaki artışı dikkat çekti. ERÜ tarafından nesli tükendiğine dair alarm verilen bu hayvanlar için, Erciyes'e pikniğe giden vatandaşlar 'Erciyes bunlarla kaynıyor' yorumunu yaptılar. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Alarm verilmişti! - Erciyes Kaynıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erciyes Dağı'nda ve Erciyes Üniversitesi çevresinde yaşayan Anadolu sincapları olarak bilinen gelengiler, sıcak havaların etkisiyle yuvalarından çıktı. Erciyes Üniversitesi daha önce, gelengi popülasyonunda azalma yaşandığını bildirerek alarm vermişti ancak son zamanlarda sayılarında artış gözlemleniyor. 
Alarm verilmişti! - Erciyes Kaynıyor
Bu durum, nesli tükenmekte olan gelengilerin korunması açısından umut verici olsa da, uzmanlar gelengilerin habitatlarındaki dengenin korunmasının önemine dikkat çekiyorlar. Erciyes Dağı'na piknik yapmak için giden bir vatandaş, "Sabahın erken saatlerinde geldik. Erciyes Dağı, muhteşem bir manzaraya sahip, ancak bunun yanı sıra burada gelengiler gibi başka güzellikler de var. Zararsız ve sevimli hayvanlar. Nesilleri tükeniyor diye duyduk ama burada oldukça fazlalar. Ekmek attığım anda 10 gelengi birden geliyor. Hayvanları seviyorum. Korunmalı, özenle bakılmalı" şeklinde konuştu.
Alarm verilmişti! - Erciyes Kaynıyor
Gelengi (Anadolu Sincabı) Nasıl yaşar?
Gelengiler, genellikle Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde, özellikle dağlık ve ormanlık alanlarda yaşarlar. Doğal habitatları geniş ağaçlık alanlar veya kayalık bölgelerdir. Beslenmeleri genellikle çeşitli bitkisel besinlerle sağlanır, ancak zaman zaman insanlar tarafından atılan ekmeğe veya meyvelere de yönelebilirler.
Alarm verilmişti! - Erciyes Kaynıyor