Alperen davası ertelendi, üvey baba ve anne tutuklu

Pınarbaşı ilçesinde, üvey babası tarafından canice öldürülen 3 yaşındaki Alperen Ekinci 'nin davası Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde görüldü. Üvey baba Harun Sezer ile Anne Emel Öner 'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Alperen davası ertelendi, üvey baba ve anne tutuklu

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde görülen duruşmada Alperen 'i öldüren üvey baba Harun Sezer ile Alperen 'in cesedini Harun Sezer ile birlikte gömen anne Emel Öner SEGBİS aracılığıyla dinlendi. Harun Sezer, ilk duruşmada olduğu gibi Alperen 'i nasıl öldürdüğünü ve anne Emel Öner ile birlikte gömdüklerini, ancak öldürme olayından önce dayak atmadığını ifade etti. Anne Emel Öner de, yine ilk duruşmada olduğu gibi Alperen 'i, Harun Sezer ile birlikte gömdüklerini söyledi.

Mahkeme heyeti tanık olarak ise, Harun Sezer 'in annesi Hanife Sezer ile daha önce tanıklıktan çekilen abisi Uğur Sezer dinlendi. Her iki tanık da, olaydan bir gün sonra Emel Öner 'in, Harun Sezer ile birlikte kendi evlerine geldiğini ve çok soğuk kanlı durduğunu ifade etti.

Mahkeme heyeti tarafından, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın, yeni tanıkların ifadelerinin dinlenmesi gerekçesiyle 21 Nisan 'a ertelenmesine karar verildi.

UCİM Türkiye Yapılanma ve İhbar Sorumlusu avukat Rahime Arslantaş Yücel ise bugün 7 avukat olarak, daha 3 yaşını doldurmadan canice katledilen Alperen için hukuk mücadelesi vermek amacıyla burada olduklarını söyledi.

Sonuna kadar savaşacaklarını vurgulayan Yücel, "O caniler tutuklu yargılanıyor. Duruşma salonunda sadece duygu sömürüsü yaparak bu işten sıyrılmaya çalışıyorlar ama biz asla buna müsaade etmeyeceğiz. Çünkü Alperen gerçekten kan donduracak bir şekilde vahşice katledildi. Buna sessiz kalmayacağız. Yeni Alperen 'lerin ölmemesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmaları için de ne gerekiyorsa yapacağız." diye konuştu. 

Tarafların savunmalarında birbirlerini suçladığına dikkat çeken Yücel, olayın kendilerinden başka görgü tanığı olmadığını aktardı.

- Olay

Pınarbaşı ilçesi Güney Mahallesi 'nde şüpheli H.S 'nin, bir süredir beraber yaşadığı E.Ö 'nün 3 yaşındaki oğlu Alperen 'i 15 Haziran 2020 'de döverek öldürdüğü iddia edilmiş, zanlının kardeşinin ihbarı üzerine başlatılan çalışma sırasında çocuğun cesedi evin karşısındaki mezarlıkta bulunmuştu. 

Olayla ilgili anne E.Ö. gözaltına alınırken, kaçan H.S, olaydan 8 gün sonra, özel harekat polisinin de desteğiyle düzenlenen operasyonda, mahallede kullanılmayan bir evin bahçesindeki su kuyusunda yakalanmıştı.

Haber Merkezi