Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (15 Ekim)

Altın fiyatlarına etki eden, İsrail – Filistin savaşının devam etmesiyle altın piyasasında da yukarı yönlü harekette bitmiyor. Peki, 15 Ekim Pazar günü altın fiyatları ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (15 Ekim)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları İsrail – Filistin savaşına bağlı olarak yükselmeye devam ediyor. Her güne yükselişle altın piyasasında son durumun ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ekonomist İslam Memiş, altın fiyatlarının aralık ayına kadar yükseleceğini sebebinin ise jeopolitik risk olduğunu belirtti.

Ons altında 2000 TL olabileceğini tahmin eden Memiş: ‘Hafta sonu ve pazartesi itibariyle önümüzdeki günler kritik günler olacak. Dünya piyasalarında öyle ya da böyle yansıması olacaktır. Merkez Bankalarının ezberlerinin bozulduğu, açıklamalarında jeopolitik risklere mutlaka atıfta bulunacak. Bundan sonraki süreçlerde özellikle aralık ayına kadar jeopolitik risk fiyatlaması içine girdiğimizi de söyleyebilirim. Bu süreç çok uzak değil gibi duruyor. Elinde altın bulunduran yatırımcının satış için çok acele etmemesi gerekiyor. Yatırımcılar gerçek anlamda jeopolitik risk fiyatlamasını yapmadı. Süreci takip ediyorlar. Farklı ülkelerin dâhil olmasıyla fiyatlamaya başlanır. Gerçek fiyatlama 2 bin ons üzerinde gerçekleşir. Gram da beklediğim 1.800-1.880 aralığı sürece göre daha erken gelebilir. Bölgeyi ve gelişmeleri takip etmeye devam ediyorum.’ bilgisini verdi.

İşte 15 Ekim Pazar Kayseri’de altın fiyatları
Gram altın
Alış: 1,725
Satış: 1,725

Çeyrek altın
Alış: 2,903
Satış: 2,942

Yarım altın
Alış: 5.823
Satış: 5.885

Cumhuriyet altın
Alış: 11.611
Satış: 11.725