Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (18 Ekim)

Altın fiyatları yeni güne yükseliş ile başladı. Özellikle Orta Doğu'da yaşanan çatışmalar, uluslararası ticaret gerilimler, altın fiyatlarını doğrudan etkiledi. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (18 Ekim)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün açıklanan merkez bankası faiz kararı da altın fiyatlarını etkileyen önemli bir gelişme olarak öne çıktı. Beklentilere paralel olarak merkez bankası, faiz oranını sabit tutma kararı aldı. Yatırımcılar, merkez bankasının para politikası konusundaki bu temkinli tutumunu yakından izlerken, karar sonrası altın fiyatlarında kademeli bir yükseliş gözlemlendi.

Ünlü ekonomist İslam Memiş, son değerlendirmesinde yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu ve gümüş yatırımının önümüzdeki dönemde büyük kazançlar getireceğini vurguladı. Memiş, 1 Ocak tarihinde 2 milyon lira nakdi olan bir yatırımcının 22,75 TL’den gümüş alıp, bugün itibariyle 35 TL’den satarak 10 ayda 1 milyon 76 bin lira kazanç sağlayabileceğini belirtti. Memiş, bu süreçte yatırımcının sadece kenarda gümüşü tutarak işine odaklanmasının yeterli olduğunu ifade etti.

2025’e yaklaştığımız bu süreçte, gümüşe yatırım yapmanın en güvenilir seçeneklerden biri olduğunu vurgulayan Memiş, özellikle Aralık ayının kritik bir dönemeç olacağını söyledi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 18 Ekim güncel altın fiyatları;

Gram altın 
Alış: 2,978
Satış: 2,978

Çeyrek altın
Alış: 5,020
Satış: 5,076

Yarım altın
Alış: 10.007
Satış: 10.142

Cumhuriyet altın
Alış: 20.905
Satış: 20.218