Altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı?

Altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketi devam ederken, yatırımcılar kasım ayının altın piyasası için nasıl geçeceğini merak ediyor. Peki, 6 Kasım Pazartesi altın fiyatları ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ortadoğu’daki savaşın devam etmesinden dolayı altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Altının gramı ve çeyreği haftaya düşüş ile başladı. Bazı Ekonomistler bu düşüşün aldatıcı olduğunu söylemişti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Tv 100’de yayımladığı köşe yazısında ons altın ve gram altında sert yükseliş beklediğini açıkladı. 

Altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı?

Bu ay yatırım yapmak isteyenler için tavsiyelerde bulunan Memiş; ‘Cuma günü tarım dışı istihdam verisi düşük gelişince 2.004 dolar seviyesine yükselmişti. Ancak ‘1.960 doları görmeden almam’ söylemim vardı. Evet 1.960 dolar seviyesine gerilemeden almayı düşünmüyorum. Sonra 2 bin dolar seviyesinin üzerine yerleşen, 2024’de 2.350 dolar seviyesini hedef alan bir yolculuğa başlayabilir. Gram altın için ons altını takip etmeli. Ons 1.960 dolar olduğunda gram altın karşılığında kaça tekabül ediyorsa alırım. İki Cuma günü 1.873 liraya yükseldi (fiziki) Tekrar bir gerileme sonrası hedefim 1.880 lira. Yılsonuna kadar 2 bin lirayı test edebilir. Gümüş ons ve gram tarafında sert yükselişler bekliyorum. Gümüş, yılsonu şovunu daha yapmadı.  24 dolar 24 lira hedefim. Ons ve gram tarafında çift 24 beklentim var. Pazartesi-Salı günleri dolar endeksi (dxy) yükselir, dolar karşısındakiler gerileyebilir. Bu hafta borsa yatırımcısı sevinir. Geçen hafta ki zararlarını kapatırlar. Euro, altın ve gümüş almayı bekleyenler bu hafta yeni fırsat bulacaklar. Bir ay önce ki düşük fiyattan değil tabii ki.' ifadelerine yer verdi.

İşte 6 Kasım Pazartesi Kayseri’de altın fiyatları    

Gram altın
Alış: 1,812
Satış: 1,812

Çeyrek altın
Alış: 2,993
Satış: 3,031

Yarım altın
Alış: 6.003
Satış: 6.063

Cumhuriyet altın
Alış:  11.971
Satış: 12.076