Altın Fiyatları Yükselişte! Mart Ayında Gram ve Çeyrek Altını Neler Bekliyor?

Altın yatırımcısının yakından takip ettiği altın fiyatları hafta sonu da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Yeni güne yükseliş ile başlayan altın fiyatları, bugün ne kadar oldu? 2 Mart güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Altın Fiyatları Yükselişte! Mart Ayında Gram ve Çeyrek Altını Neler Bekliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları hafta sonu da kademeli olarak yükselirken yatırımcı gram ve çeyrek altının mart ayında hangi seyirde ilerleyeceğini merak ediyor. Uzmanlar, altın fiyatlarındaki yükselişin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına ilişkin endişeler ve küresel ekonomideki belirsizlikler nedeniyle gerçekleştiğini belirtiyor.

Ekonomist İslam Memiş, Tv100’deki köşe yazısında mart ayında altın fiyatlarının nasıl ilerleyeceğini açıkladı. Memiş; ‘Gram altın: 2.150-2.170 lira. Martta dış politikayı daha yakından takip edeceğim. Dış politika tarafında yaşanabilecek görüş ayrılıkları veya kırılmalar piyasayı direkt olarak etkiler. Buna Rusya, Avrupa ve ABD tarafından gelebilecek haber akışları diyebiliriz. İçeride yerel seçimler süreci de önemli olacak. Seçimler yaklaştıkça gerginlik, spekülasyon, algı, tahrik, hırs, ihtiras bir o kadar artar. Seçimler yaklaştıkça vaatler artar, beklenti artar, maliyet artar. Seçime odaklı bir piyasa beklentisi var içeride. Kimi seçimden sonra daha da zor günlere hazır olmak gerek, kimi de enflasyon düşecek her şey geride kalacak diyor. Mayısta hepimiz her şeyi göreceğiz. Ama Mart, bu yandan da önemli bir ay olacak.’ dedi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 2 Mart Kayseri’de altın fiyatları    

Gram altın
Alış: 2,101
Satış: 2,101

Çeyrek altın
Alış: 3,529
Satış: 3,582

Yarım altın
Alış: 7.079,
Satış: 7.230

Cumhuriyet altın
Alış: 14.093
Satış: 14.416