Altın piyasasında yükseliş devam edecek mi?

Altın piyasasında günden güne yükseliş yaşanmasından dolayı vatandaşlar kuyumcuların yolunu tuttu. Yılsonuna kadar altın piyasasının ne kadar olacağına ilişkin, ekonomistlerden sık sık yorumlar gelmeye başladı. Peki, yatırımcı bundan sonra altın almalı mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Altın piyasasında yükseliş devam edecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın piyasasında ki yükseliş hız kesmeden devam ediyor. Ekonomistler, altın fiyatlarının yılsonunda 1,880 TL seviyesinde olabileceğini ön görüyor. 2024'te ise zirve yapacağı tahmin ediliyor. Altın fiyatlarının bu ani yükselişini İsrail - Hamas savaşından dolayı olduğu söyleniyor.

Altın piyasasında yükseliş devam edecek mi?

Özellikle günlük ve aylık işlem yapanlar için kritik bir süreç olduğunu Ekonomist İslam Memiş belirtiyor. Memiş, bu süreci 'Savaş fiyatlanması' olarak adlandırıyor. 

Savaş öncesi, Gram altın 1.617 TL, çeyrek altın 2,745 TL, cumhuriyet altını ise 10.981 TL bandında ilerliyordu. 

Ayrıca İslam Memiş, savaşın petrol fiyatlarını da etkileyebileceğini söyledi.

Elinde TL'si olan kişilerin eylül ayının bir fırdat olduğunu ekonomistler ayrıca belirtmişti. Ayrıca altının günden güne yükselmesinden dolayı yine bu hafta altın almayı düşünenlerin, 2024 yılında kârlı olabileceği, yine ekonomistlerin tahminleri arasında yer alıyor.

İşte 11 Ekim Çarşamba Kayseri’de altın fiyatları

Gram altın
Alış: 1,667
Satış: 1,668

Çeyrek altın
Alış: 2,832
Satış: 2,867

Yarım altın
Alış: 5.681
Satış: 5.735 

Cumhuriyet altın
Alış: 11.327
Satış: 11.426