Altın sahiplerine son 24 saat! Çeyrek ve gramı olanlar dikkat

Altın ve emtia piyasalarının önde gelen isimlerinden İslam Memiş, eylül ayında altın fiyatlarında büyük dalgalanmalar yaşanacağını belirterek, yatırımcılara '2 gününüz kaldı, hazırlığa başlayın' çağrısında bulundu. Memiş, Fed'in faiz indirimi beklentisi ve enflasyon verileri doğrultusunda altın ve gümüşte önemli yükselişlerin kapıda olduğunu vurguladı.

Altın sahiplerine son 24 saat! Çeyrek ve gramı olanlar dikkat

İslam Memiş, altın ve gümüş yatırımcılarını eylül ayında bekleyen büyük fırsatlar konusunda uyardı: "2 gününüz kaldı, hazırlığa başlayın." Ağustos ayında ons altının 2530 dolara yükselmesinin ardından, Memiş eylül ayında emtia piyasalarında ani fiyat hareketleri olacağını ve yatırımcıların bu fırsatları değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Fed’in faiz indirimi politikalarının altın fiyatlarını artıracağını öngören Memiş, yatırımcıların hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı.

Özellikle eylül ayı itibarıyla piyasaların ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından alınacak faiz indirim kararı için beklentiye girmesi, altın fiyatlarında tarihi yükselişlerin kapıda olduğu şeklinde yorumlanırken, Türkiye'de altın denildiğinde akla gelen ilk isim olan ekonomist İslam Memiş'ten kritik uyarılar geldi.

ALTIN YATIRIMCISINA YENİ TARİH

Kapalıçarşı piyasalarının nabzını tutan Memiş, 2800 lira sınırına yaklaşarak rekor kıran gram altının ardından yeni yükselişler için tarih verirken, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

"ABD'den gelen son veriler, yılın geri kalan bölümünde faiz indiriminin güçlü bir ihtimal olduğunu gösteriyor" şeklinde konuşan Memiş, Eylül ayına girilmesiyle birlikte piyasalarda yaşanacaklara ilişkin şu şekilde konuştu.

Yılın geri kalan dört aylık bölümünde önemli fiyat kırılmaları yaşanacak. Zaman zaman yaşanacak ani yükselişler, beraberinde şok düşüşleri izleyecek. Elbette bu teknik düzenlemeler sırasında paniğe kapılmamak ve altının uzun süreli olarak yükselişine devam edeceğini hafızalardan çıkarmamak gerekiyor.

Yıl sonuna kadar gram altın tarafında 3000 lira ile 3500 lira aralığında geniş bir bant hedefimiz bulunuyor. Ons altındaki yükselişler de aynı şekilde devam edecektir ve 2800 dolarlık bir beklenti güncelliğini korumaya devam edecek. Altında kısa süreli düşüşlere aldanıp elindekini satanlar, yerine yenisini koyamayacak.

"SADECE 2 GÜNÜNÜZ KALDI, HAZIRLIĞA BAŞLAYIN"

Yükseliş hareketi eylül ayı itibarıyla kendini hissettirecek. Bu yüzden altında pozisyon alacakların, bu hafta tamamlanmadan kararını vermesi gerekiyor. Sadece altın da değil, biliyorsunuz bir sözümüz var. Yıl boyunca herkes eğlenir ama en son gülen gümüş olur diye. Yılın son bölümünde gümüş fiyatlarında da çok ciddi yükselişler yaşanacaktır.

Emtia piyasasında yaşanacaklar, satın almak için kimseye fırsat vermeyecek. Aniden vurup geçecek, bu nedenle hazırlıkları tamamlayıp, alınacakları kenara koymanın tam vakti.