'1 milyon limiti olandan 10 bin TL alınsın'

2025 yılına ertelenen savunma payı teklifine yeni bir öneri geldi. 'Kredi kartı limiti 100 bin TL olan vatandaştan 750 lira alınmasındansa, 1 milyon limiti olandan 10 bin lira alınsın ya da kademeli pay olsun' denildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı toplantıda tartışmalara konu olan savunma payı teklifi konuşuldu. Milletvekilleri tarafından yapılan öneride, ‘Kredi kartı limiti 100 bin TL olan vatandaştan 750 lira alınmasındansa, 1 milyon limiti olandan 10 bin lira alınsın ya da kademeli pay olsun' ifadelerine yer verildi.

AK Parti yeni istişare toplantılarına başladı. İlk toplantı dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla AK Parti Genel Merkezi'nde yapıldı.

Milletvekilleri Mehmet Şimşek'e vergi adaleti konusunda vatandaşın kaygıları olduğunu iletirken büyük tartışmaları da beraberinde getiren savunma payı konusu da gündeme geldi.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre AK Partili vekiller, ‘Böyle bir şeyi neden teklif ettik? Madem teklif ettik, neden erteledik? Olmayan bir paradan pay alınabilir mi? Alınacaksa kıstas 100 bin değil, daha yüksek olması gerekmiyor muydu? 100 bin limiti olan vatandaştan 750 lira alınmasındansa, 1 milyon limiti olan vatandaştan 10 bin lira alınsın ya da kademeli pay alınsın' gibi soru ve öneriler geldi.

Toplantıda savunma sanayii için destek paketinin ne kadar elzem olduğunun önümüzdeki iki aylık süreçte vatandaşa anlatılması kararı alındığı ileri sürülüyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme