15 Temmuz'a destek kampanyasında Kayseri'den Bünyan ve Yahyalı yer aldı

Devletin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlattığı '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'nda ticaret dünyasından Kayseri'de iki ilçenin ticaret odası yardımda bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) edinilen bilgilere göre yardım yapan ticaret odalarının listesinde Bünyan ve Yahyalı Ticaret Odaları yer alırken, Kayseri'den başka bir ticaret odasının bulunmadığı görüldü.
KAYSERİ İLÇELERİNDEN 2 BİN 500 LİRALIK DESTEK
TOBB'dan paylaşılan TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz imzalı duyuruda 'Başbakanlık tarafından 25 Temmuz 2016 tarih ve 29781 Sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan 2016/18 sayılı Genelge ile 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası başlatılmıştır. Kampanyaya ilişkin Başbakanlık Genelgesi ve hesap numaraları ektedir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 27.07.2016 tarih ve 17592793 sayılı yazılan ile söz konusu yardım kampanyası için oda ve borsaların ihtiyatlardan da katkı verebilmeleri uygun bulunmuştur. İhtiyatlardan yardım yapılması durumunda Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği' nin 2316921 maddesine uygun olarak meclis karan alınması gerekmektedir. Bu kampanyanın üyelerinize de duyurulması camiamızın katkısını arttıracaktır. Oda/borsanız tarafından yapılan yardım ile tarafıma bildirilmesi halinde yardımda bulunan üyelerinizin bilgilerinin aşağıdaki formata uygun olarak doldurularak yuksel.ozturk@tobb.org.tr adresine gönderilmesi gerekmekte olup bu bilgiler Birliğimiz Web sayfasında ilan edilecektir' denilirken Kayseri'de ise ilk etapta bu çağrıya cevap veren Bünyan ve Yahyalı olarak iki ilçe bulunduğu görüldü. Kayseri'deki ilçe sanayi ve ticaret odalarının verdiği yardım miktarı ise Bünyan 500 lira ve Yahyalı 2 bin lira şeklinde oldu.
46 ODA VE KURULUŞ, 3 BUÇUK MİLYON LİRAYI AŞKIN DESTEK
TOBB'un verdiği destek kampanyası bilgilerine göre yurt genelinde ilk etapta aralarında Van, Ardahan, Kütahya, İzmir, Ankara, İstanbul gibi pek çok oda ve kuruluşun destek verdiği kampanyada toplam 3 milyon 659 bin 750 liralık parasal yardımda bulunduğu belirlenirken, destek veren oda ve kuruluş sayısının ise 46 olduğu öğrenildi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme