2,5 Milyon Suriyeliye Vatandaşlık Verildi Mi? İşte Gerçekler!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bir televizyon programında ortaya atılan 'Türkiye'de 2,5 milyon Suriyeliye Türk vatandaşlığı verildi'  iddialarına yanıt verdi. 2,5 milyon Suriyeliye vatandaşlık verildi mi?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bir televizyon programında ortaya atılan 'Türkiye'de 2,5 milyon Suriyeliye Türk vatandaşlığı verildi' iddialarına yanıt verdi. Yapılan açıklamada, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Türkiye'de geçici koruma altında bulunan Suriyelilerden yalnızca 238 bin 768'inin Türk vatandaşlığı kazandığı belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, bu kişilerden 134 bin 624'ü reşit, 104 bin 144'ü ise çocuk. Ayrıca, yeni kabine döneminde sadece 183 Suriye uyruklu kişinin (101'i reşit, 82'si çocuk) Türk vatandaşlığı kazandığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 2,5 milyon Suriyeliye vatandaşlık verildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, resmi verilerin kamuoyuyla paylaşıldığını ve bu tür dezenformasyon içerikli iddialara itibar edilmemesi gerektiğinin önemle altını çizdi.

Türkiye'deki Yabancıların Sayısı ve Vatandaşlık Durumu Hakkında Bilgilendirme

Türkiye'de bugün itibarıyla 3 milyon 99 bin 524'ü geçici koruma altında bulunan Suriyeliler, 221 bin 353'ü uluslararası koruma kapsamında olan yabancılar ve 1 milyon 104 bin 353'ü ikamet izniyle kalan yabancılar olmak üzere toplam 4 milyon 425 bin 230 yasal kalış hakkına sahip yabancı bulunduğu ve Geçici Koruma kapsamında olan Suriyelilerden Türk vatandaşlığı kazananların sayısı ise 238 bin 768 olarak açıklandı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Suriye'nin toplam nüfusu 23,5 milyon olup, 6,5 milyon Suriyeli farklı ülkelerde sığınmacı veya mülteci olarak yaşamaktadır.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik bu tür iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, resmi kaynaklardan doğrulanmamış bilgilerin yayılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme