2. İstihdam Fuarı açılacak mı?

Geçtiğimiz ay Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR ortaklığıyla açılan İstihdam Fuarı ile yaklaşık 1117 kişi işe yerleşirken fuar ulusal çapta ses getirdi. Peki ikinci fuar açılacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İşkur ortaklığı ile pek çok paydaşın bulunduğu İstihdam Fuarı mayıs ayında yapıldı. Burada yaklaşık 200 firma stant açarak iş arayanlar ile yüz yüze görüşme sağladı. Sosyal medya platformlarında da sıkça yer bulan fuarın ikincisi gelecek mi araştırılıyor.

Kayseri'de yaklaşık 5 bin 750 personele ihtiyaç olduğu tespit edildi. İş arayan ve firmaları bir araya getirmek amacıyla düzenlenen istihdam fuarında birçok insanın fuar sayesinde iş bulabilmesi amaçlandı.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) fuar alanına vatandaşların kolay ulaşabilmesi için ücretsiz otobüs seferleri düzenlendi. Alanın girişine vatandaşların kendilerine uygun işi bulabileceği stantlara kolaylıkla ulaşım sağlayabilmesi adına açıklamalı afiş asıldı.

10 bin 315 kişiden 1117 kişi işe alındı!

İstihdam fuarı Kayserililerin işine yaradı. Fuara başvuru yapan 10 bin 315 kişiden 1117 kişinin kesin işe alımı yapıldı.

Sosyal medya hesabından müjdeli haberi duyuran Vali Çiçek, ''Kayseri Valiliğimiz öncülüğünde, Büyükşehir Belediyemiz, İşkur İl Müdürlüğümüz, ilçe Belediyelerimiz ve Kaymakamlıklarımız işbirliğiyle, Organize Sanayi Bölgemiz ev sahipliğinde 14-15 Mayıs tarihlerinde düzenlemiş olduğumuz ve 200 işletmemizin stantlarıyla katıldığı, 20 bin 632 vatandaşımız fuar kapılarından giriş yaptığı ve 10 bin 315 kişinin ön iş başvurusunun alındığı Kayseri İstihdam Fuarımız sonucunda 1117 vatandaşımızın kesin iş alımları yapılarak istihdamlarının sağlandığını büyük bir mutlulukla öğrendim.

Emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, iş ve ekmek sahibi olan vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Allah emeklerinizin karşılığını versin ve her zaman yolunuzu açık etsin inşallah'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Kayseri'de düzenlenen İstihdam Fuarı'yla 5 bin 750 personele ihtiyaç duyulduğu belirtilmişti. Ancak sadece 1117 kişinin işe alınması ile geriye kalan personel açığının ne olduğu merak konusu oldu.

10 bin 315 başvurunun gerçekleştiği fuarda yalnızca 1117 kişinin alınmasıyla geriye kalan iş arayan vatandaşlar için yeniden fuar düzenlenebileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, ''Benzeri fuar çalışmalarının aynı şekilde 6 ay, 1 sene sonra bir daha yapılmasının doğru olacağı yönünde talepler de var. Çok önemli ve anlamlı buluyorum bu projeyi, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, başta Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğimiz olmak üzere. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum.'' dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme