21 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

Tarihte bugün 21 Eylül'de hangi gelişmeler yaşandı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Tarihte bugün 21 Eylül'de hangi gelişmeler yaşandığını sizler için derledik. İşte detaylar...

21 Eylül 2018

SUUDİ RESMİ KANALINDA İLK KEZ ANA HABERİ KADIN SPİKER SUNDU

Suudi Arabistan'ın resmi televizyon kanalında ilk kez bir kadın spiker ana haber bültenini sundu. Ülkenin resmi kanalı Es-Suudiyye'de (Saudi Tv) dün ilk kez ana haber bülteninde Viam ed-Dahil adlı kadın spiker seyircinin karşısına çıktı. Dahil, kanalın ve ana haber bülteninin yeni yayın döneminin tanıtımı dolayısıyla bülteni spiker Ömer en-Neşvan'la sundu. Lübnan Amerikan Üniversitesi Basın Bölümü'nden mezun Dahil, daha önce Londra merkezli Al-Hayat gazetesi, Katar merkezli Al Jazeera televizyonu ve Al Arab televizyonu gibi tanınmış medya kuruluşlarında çalıştı.

21 Eylül 2015

NİJERYA'DA CAMİYE BOMBALI SALDIRI: 54 ÖLÜ

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'de bir camiye düzenlenen intihar saldırısında 54 kişi hayatını kaybetti. Nijerya polisinden Victor Isuku, olay yerinden şu an kadar 54 cesedin çıkarıldığını açıkladı. Isuku, dün akşam saatlerinde Ajilari Kross bölgesindeki bir camiye düzenlenen saldırıda yaklaşık 90 kişinin de yaralandığını duyurdu. "Boko Haram militanı olduğundan şüphelenilen bir kişi camide bombayı patlatırken, diğer saldırganlar caminin bahçesine el yapımı bombalar fırlattı" diyen Isuku, cesetlerin eyaletteki çeşitli hastanelerin morglarına kaldırıldığını kaydetti.

21 Eylül 2011

TÜRK MÜZİĞİNE 70'İN ÜZERİNDE TRT DENETİMİNDEN GEÇMİŞ ESER KAZANDIRAN AHMET NİYAZİ ŞENGÜL HAYATINI KAYBETTİ

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 1926'da dünyaya gelen bestekar Ahmet Niyazi Şengül, ilkokul öğretmeni Seniha Tansu'dan etkilenerek müziğe ilgi duymaya başladı. Ailesinden gizli başladığı müzik çalışmalarında 70'in üzerinde TRT denetiminden geçmiş beste yapan Şengül'ün hayatı, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programı Bölümü tarafından belgesel haline getirildi. "Taştın Yine Deli Gönül", "Yılda Bir Olsa da", "Aşk Ateşinden Yanmakta İnan", "Sanma Sakın Unuttum" gibi besteleri bulunan Şengül, Safranbolu için kale aldığı 'Sen Ne Güzel Beldesin' şarkısıyla "Sultan-i Yegah" lakabını aldı.

21 Eylül 2005

TÜRK SİNEMA OYUNCUSU VE YÖNETMEN TANJU KOREL BUGÜN VEFAT ETTİ

Tanju Korel, Türk sinema oyuncusu ve yönetmeni.1966 yılında 'Perde' dergisinin düzenlediği yarışmaya katılarak birinciliği aktör Murat Soydan ile paylaştı. Sanat hayatına aynı yıl ilk filmi olan Eşkiya'da rol alarak başlayan sanatçı, sinema dışında dizi filmlerde de oynadı. Kendisi gibi oyuncu olan Hülya Darcan ile 1974'te evlendi. Ünlü oyuncu Bergüzar Korel ve Zeynep Korel'in babasıdır. Bir şirkete bağlı olarak belgesel yönetmenliği de yapan, Tanju Korel, kanser hastalığı nedeniyle öldü.

21 Eylül 1947

ZONGULDAK KOZLU KÖMÜR OCAKLARINDA GRİZU PATLAMASI: 48 İŞÇİ ÖLDÜ

Kozlu üretim bölgesinde 1992'de 263 madencinin hayatını kaybettiği grizu faciası, Türkiye'de en fazla can kaybı yaşanan iş kazası olarak tarihe geçti. Aynı yıl grizunun yanı sıra diğer kazalarla 277 işçi yaşamını yitirdi, 5 bin 214 işçi de yaralandı.

21 Eylül 1918

MEGİDDO SAVAŞI SONA ERDİ

Megiddo Muharebesi, Nablus Meydan Muharebesi, Nablus Yarması veya Nablus Hezimeti I. Dünya Savaşı'nda İtilaf Kuvvetleri karşısında Osmanlı Ordusunun yenilgisi ve tüm Suriye'nin Osmanlı İmparatorluğu tarafından kaybı ile sonuçlanan muharebedir. Muharebe sonucunda Yıldırım Ordular Grubu'nu oluşturan 8. Ordu, Britanya İmparatorluğu Taarruz Görev Kuvveti tarafından tamamen, 4. Ordu ise büyük ölçüde imha oldu. Sadece Mustafa Kemal Paşa komutasındaki 7. Ordu Şam ve Halep'ten kuzeye çekilerek, Kilis güneyindeki Muslimiye'de savunma hattı oluşturdu.

21 Eylül 1858

BABÜR İMPARATORLUĞU YIKILDI

Babürlüler veya Babür İmparatorluğu, günümüzdeki Hindistan ve çevresi üzerinde kurulmuş ve hüküm sürmüş Türk-Moğol kökenli devlet. Babür Şah tarafından 1526 yılında kurulan ve 17. yüzyılın sonu ile 18. yüzyılın başında imparatorluğun gücünün zirvesinde olduğu dönemde, Hindistan'ın büyük bölümüne hakim olan imparatorluğun nüfusunun o tarihlerde 3,2 milyon kilometre karelik bir bölge üzerinde 110 milyon ila 150 milyon arasında olduğu tahmin edilmektedir. Babür İmparatorluğu'nun hakimiyet alanı, en geniş olduğu dönemde bugünkü Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Afganistan'ı kapsamaktaydı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme