29 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

Tarihte 29 Ağustos günü neler yaşandı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Dünyanın dört bir yanında gelişen önemli olaylar ve dönüm noktaları tarih arşivlerine geçti. Bugün de 29 Ağustos tarihi tarih sahnesinde önemli olaylara şahitlik etti.

29 Ağustos'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. Hükümeti kurulurken, İstanbul'da da Atatürk Köprüsü'nün temeli atıldı.

İşte tarihte yaşanan diğer gelişmeleri sizler için derledik.

29 Ağustos 2015

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sunduğu Geçici Bakanlar Kurulu'nu onayladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu'nun sunduğu Geçici Bakanlar Kurulu'nu onayladı. 1 saat 10 dakika süren toplantı sonrası Çankaya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu'nda görev alacak isimleri açıkladı. Buna göre 13 Bakan kabinede kaldı, 11 yeni isim kabineye girdi.

29 Ağustos 2007

Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. Hükümeti kuruldu

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinden sonra kurulan hükûmettir. Hükûmet 29 Ağustos 2007'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmış olup Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra aşağıdaki bakanlardan oluşmaktadır.1 Mayıs 2009 günü bu hükûmette kısmî bir makam değişikliğine gidilmiştir.

29 Ağustos 1986

Üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın cenazesi, toprağa verildi

Üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın cenazesi, doğum yeri Umurbey'de törenle toprağa verildi.

29 Ağustos 1964

İzmir Fuarı'nda ABD, Sovyetler Birliği ve Mısır pavyonları tahrip edildi

İzmir Fuarı'nda ABD, Sovyetler Birliği ve Mısır pavyonları tahrip edildi. 80 kişi gözaltına alındı.

29 Ağustos 1936

İstanbul'da Atatürk Köprüsü'nün temeli atıldı

Atatürk Köprüsü ya da eski adıyla Unkapanı Köprüsü, İstanbul'da tarihî yarımadayı Beyoğlu yakasına bağlayan bir köprüdür. Fatih ilçesine bağlı Unkapanı Küçükpazar bölgesiyle Beyoğlu ilçesine bağlı Azapkapı semtlerini birbirine bağlar. Aksaray semtinden başlayarak Unkapanı'na gelen Atatürk Bulvarı'nın devamı niteliğindedir.

29 Ağustos 1855

Osmanlı'da ilk telgraf görüşmesi yapıldı

İstanbul-Edirne, İstanbul-Şumnu hattının tamamlanmasıyla ilk telgraf Şumnu'dan İstanbul'a gönderildi. Kırım Savaşı'ndan bilgi veren telgrafta, ''Müttefik askerleri Sivastopol'a girmişlerdir.'' yazılıydı

29 Ağustos 1526

Kanuni Mohaç'da Macar ordusunu büyük bir yenilgiye uğrattı

Mohaç Muharebesi veya Mohaç Meydan Muharebesi, 29 Ağustos 1526'da, Osmanlı İmparatorluğu ve Macaristan Krallığı orduları arasında meydana gelen ve Macaristan'ın büyük bölümünün Osmanlı hakimiyetine girmesiyle sonuçlanan muharebedir. Muharebe, sayıca üstün Osmanlı ordusunun hafif süvari birlikleri ve o zamana kadar Avrupalıların karşılaşmadıkları 300 seyyar top ve etkin tüfek kullanımı sayesinde, Macar ordusunun esas gücü olan ağır süvarilerini kısa sürede kaybetmesini takiben ağır bir Macar yenilgisi ile sonuçlanmış ve Osmanlı Ordusu, Macar Ordusu'nu hezimete uğratmıştır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme