3 ay içinde bunu yaptırmayanlar yandı… 4 bin TL cezası var!

Kış mevsiminde ortaya çıkan zorlu yol koşulları sebebiyle araç sahipleri için bazı uygulamalar zorunlu tutuluyor. 1 Aralık itibariyle başlayacak olan kış lastiği zorunluluğuna uymayanlar 4 bin TL ceza ödeyecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kış mevsimlerine giriş yaptığımız bu günlerde zorlu yol koşullarında sürücü ve yolcu güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan kış lastiği uygulaması şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu tutuluyor. Kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık itibariyle başlayacak, kış lastiği takmayan sürücüler 4 bin 69 lira ceza ödeyecek.

Karlı, buzlu ve yağmurlu zeminlerde standart lastiğe göre daha iyi yol tutuş ve fren mesafesi sağladığı için kış lastiği zorunluluğu uygulanıyor. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği uygulaması her yıl aynı tarihlerde başlıyor.

Kış lastiği uygulaması ne zaman?

Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak ve 1 Nisan 2025'e kadar devam edecek.

Kış lastiği taktırmamanın cezası ne kadar?

Kurala uymayan araçların sürücülerine 4 bin 69 TL ceza kesilecek. Söz konusu ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2025 itibariyle güncellenecek.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan araçların kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunurken, uzmanlar belirtilen tarihler arasında araç sahiplerinin lastik dişleri 1,6 mm altında olan lastiklerini değiştirmesi ve lastik yanaklarında kış lastiği logolu kış tipi lastiklerin kullanılması gerektiğini belirtiyorlar.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme