3 Bin Kişilik Ekip Kuyumculara Baskın Yapacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek, bir kuyumcunun beyan ettiği aylık vergi matrahını açıklamasının ardından, 3 bin kişilik ekip 9 büyükşehirin kuyumcularını denetim altına aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in önderliğinde, Türkiye genelindeki vergi uyumunu artırmak amacıyla, birçok ilde bulunan kuyumculara eş zamanlı denetimler yapılacak.

Kuyumcular mercek altında

İlk aşamada, kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren 552 mükellefin 707 adresinde kapsamlı saha denetimleri başlatıldı. Denetimler, vergi müfettişleri ile Gelir İdaresi Başkanlığı personelinden oluşan yaklaşık 3 bin kişilik ekip tarafından gerçekleştiriliyor.

Vergi kayıpları için detaylı inceleme

Bakan Mehmet Şimşek'in düşük vergi matrahı beyanlarının ardından başlatılan denetimlerin amacı, sektörün vergi uygulamalarını daha şeffaf hale getirmek ve vergi kayıplarını önlemek için yapılacak. Denetimler sırasında şu hususlar detaylı olarak incelenecek. İşletmelerde faturasız altın ve değerli taşlar alım-satımı yapılıp yapılmadığı, ödemelerin ve tahsilatların firmaya ait olmayan banka hesapları üzerinden gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği, faturalarda ürünlere ait gerçek gram bilgilerine yer verilip verilmediği, mükelleflerin yetki belgesiz döviz alım-satımı yapıp yapmadığı, iş yerlerinde başkalarına ait pos cihazlarının kullanılıp kullanılmadığı mercek altına alınacak.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Ak 31 Temmuz 2024 19:34

Simdi bu kadar ayrintidan sonra teftismi yaoacaklar.o minarede belli o killifda suan dikiliyor.

Bakmadan Geçme