3 ilde ulaşıma zam geldi! Kayseri'de de olacak mı?

Döviz kurlarındaki artış tüm sektörleri etkilerken, maliyetlerin katlandığı toplu ulaşım sektöründe de zam etkili oldu. 3 ilde ulaşıma zam geldi. Peki Kayseri'de de ulaşıma zam gelecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Döviz kurundaki hızlı fiyat artışı çeşitli kalemlerde de zamma neden oldu. Gelen bir son dakika haberine göre döviz kurundaki yukarı yönlü hareket maliyetlerin de artmasına neden oldu. 3 belediye toplu ulaşım fiyatlarına zam yapıldığını duyurdu.


Alınan bilgilere göre; Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası, UKOME'ye verdiği dilekçe ile ulaşım ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapılmasını istedi. Bu ay içinde toplanması beklenmeyen UKOME'nin hükümet tarafından asgari ücretin açıklanmasının ardından toplanacağı belirtiliyor.


Trabzon'da da toplu taşıma ücretlerine yüzde 40'a varan oranlarda zam yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan karara göre şehir içi ulaşımda en yakın mesafe ücretleri siviller için bilet 6 lira 50 kuruştan 9 TL'ye, öğrenci için 5 lira 50 kuruştan 6,5 TL'ye, belediye otobüslerinde ise sivil 5 TL'den 6 lira 90 kuruşa, öğrenci 4 TL'den 5,5 TL'ye çıkacak. Zamlı tarife dolmuşlar için 12 Haziran'da, belediye otobüsleri için 16 Haziran'da başlayacak.


Mardin'de ise, şehir içi ulaşıma yüzde 33 ile yüzde 45, ilçeler arası ulaşıma ise yüzde 25 ile yüzde 42 oranında zam yapıldı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre kartlı binişlerde 5 lira 25 kuruş olan şehir için ulaşım ücreti 7 liraya yükseldi. 7 lira olan kartsız biniş ücreti ise 10 lira olarak belirlendi.

KAYSERİ'DE DE ULAŞIMA ZAM GELECEK Mİ?
3 ilde ulaşıma gelen zam sonrası vatandaşlar Kayseri'de de ulaşıma zam gelecek mi, geldi mi? Gibi soruların yanıtını arıyor.
Kayseri'de son zamanlarda böyle bir duyuru yapılmazken, kentte en son artan maliyetler nedeniyle toplu ulaşım ücretlerine Ocak ayında zam yapılmıştı. Gelen zamla birlikte tam bilet 8,50 TL, indirimli bilet ise 4,25TL olarak belirlenirken, yeni fiyat artışlarıyla birlikte indirimli abonman 120 TL tam abonman ise 360 TL'ye yükselmişti.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme