30 Kasım Dünya Şoförler Günü

Dünyanın en sorumluluk gerektiren işlerinden birini yapan şoförlerin Dünya Şoförler Günü 30 Kasım'da kutlanmaktadır. Peki, Dünya Şoförler Günü ne zaman ve neden kutlanmaya başladı? Detaylar haberimizde…

Uzun saatler boyunca direksiyon sallayan emektar şoförlerin mesleğini onurlandırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla 30 Kasım Şoförler Günü kutlanıyor. Bu ilke 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılması ile hayata geçmiştir ve 20 Ocak 1921'de kabul edilen Teşkilât-ı Esasîye Kanunu ile resmiyet kazanmıştır.

Şoför Nedir?

Şoför, kara yolunda ticari olarak tescil edilmiş motorlu araçları kullanarak taşıma hizmeti sunan, gerekli belge ve eğitime sahip kişiler için kullanılan meslek ismidir.

Kayseri'de Ne Kadar Şoför Var?

Kayseri ulaşımın açıklamasına göre;
Ulaşım A.Ş. Otobüs İşletmesi bünyesinde toplam personel Sayısı: 414
Ulaşım A.Ş. bünyesindeki toplu taşıma şoför sayısı: 298 kişi
Özel Halk Otobüsü şoför sayısı: 684 kişi

İlk Kadın Şoför kimdir?

Hacer Öçsu, (d. 23 Haziran 1911 İstanbul ö. 13 Mayıs 1990) Türkiye'nin ilk kadın taksi şoförüdür. 1967 yılında "Yılın Annesi" seçilmiştir. Ekonomik koşulların etkisiyle, ailesindeki erkeklerin mesleği olan şoförlüğe hakim olan Hacer Hanım 1949 yılında taksiciliğe başlamıştır. Öçsu, Ankara'da uzun yıllar yaptığı taksiciliğinin ardından da Ulus-Kızılay hattında dolmuş şoförlüğü yapmıştır.

Gece gündüz demeden araca yüklediği yükü, gideceği yere kadar her türlü zor şartlar altında emek harcayarak ulaştırmaya çalışan şoförlerimizin 30 Kasım Dünya Şoförler Günü kutlu olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme