500 TL'lik banknot çıkacak mı? Hafize Gaye Erkan son noktayı koydu

Son günlerde çok konuşulan yeni banknotlar çıkacak iddiası gündemden düşmüyor. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, konuya dair açıklama yaparak son noktayı koydu. Erkan'ın konuya ilişkin açıklaması, Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Son günlerde çok konuşulan yeni banknotlar çıkacak iddiası gündemden düşmüyor. Bazı ekonomistler yeni banknotların basılabileceği hatta yeni madeni paraların çıkabileceğini söylemişlerdi. Türk Lirasının dolar karşısında günden güne değer kaybetmesi ve alım gücünün düşmesi bu iddiaları güçlendirmişti.


Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan 3. Enflasyon rakamlarını açıkladıktan sonra soru cevap kısmına geçen Erkan, ‘Son dönemde özellikle 200 liralık banknotların çok dolaşımda olduğunu biliyoruz. Yeni ve daha yüksek tutarlı banknotların basılması gündemde mi?' Sorusuna yanıtı şöyle oldu: “Daha yüksek banknot üzerinde şu anda çalışmıyoruz. Enflasyonla mücadeledir hedefimiz. Yüzde 5 enflasyon hedefini değiştirmeyeceğiz” diyerek iddiaları kesin bir şekilde yalanladı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme