57 Yıl Önce Bugün Kayseri'de Facia Yaşandı! Yüzlerce Yaralı- Onlarca Ölü!

Tarihler 17 Eylül 1967'yi gösterdiğinde Kayseri'de oynanan Kayserispor-Sivasspor maçında çıkan olaylar üzerinden 57 yıl geçmesine rağmen acı hatırasını koruyor. Çıkan olaylarda yüzlerce kişi yaralanmış onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Tarihler 17 Eylül 1967'yi gösterdiğinde iki komşu kentin takımları Kayseri Atatürk Stadyumunda oynanacak olan. Kayserispor-Sivasspor maçı için bir araya geldi. Stadyumu dolduran yaklaşık 21 bin taraftar coşku ve heyecan içerisindeydi. Ancak maçın sonu futbol tarihine kara bir leke olarak kazındı.

20.Dakika Dönüm Noktası Oldu!

Kayserispor'un maçın 20. dakikasında öne geçmesiyle taraftarlar arasındaki atışma yerini panik ve kargaşaya bıraktı. Taşların, sopaların ortaya çıkmasıyla yaşanan panik anlarında 43 kişi ezilerek hayatını kaybetti.

Duyulmasıyla İşler Çığırından Çıktı!

Yaşanan olayların duyulmasıyla beraber Kayserili olan ve Sivas'ta faaliyet gösteren iş adamlarının dükkanları ve iş yerleri ateşe verildi, saldırıya uğradı. Sivas ve Kayseri plakalı birçok araç zarar gördü. Komşu şehirdeki insanlar şehirlerini terk edip memleketlerine dönmeye başladı.

Süleyman Demirel Rusya'ya Gitmekten Vazgeçti!

Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel yaşanan olaylar üzerine Rusya ya gerçekleştireceği ziyareti erteledi ve ‘Şuursuz tahriklerle devam ettirilmek istenilen bu hadisenin futbol tarihimizde tek kalmasını temenni ederim.' açıklamasında bulundu.

Onlarca Kişi Tutuklandı!

Yaşanan olayların ardından olayların sebebi olarak gösterilen çok sayıda kişi tutuklandı. Takımların aynı grup içerisinde futbol oynaması 5 yıl süreyle yasaklandı. 17 maç saha kapatma cezası verildi.

Dönemin Valisi ve Emniyet Müdürü Görevden Alındı!

Yaşanan olayları iyi yönetemediği gerekçe gösterilerek dönemin Kayseri Valisi Ali Rıza Aydos ve emniyet müdürü görevden alındı. Çevre illerden çok sayıda takviye kuvvet iki şehirdeki asayişi sağlamak için sevk edildi.

İki Takım Arasında Yarım Kalan Maç 1968'de Tamamlandı

Yaşanan gelişmelerin ardından iki takım arasında olaylara sebep olan maç 1968 yılında Ankara'da oynandı, Kayserispor maçta 1-0 galip geldi. Bu maçın ardından uzun süre Kayserispor ve Sivasspor aynı gruplarda futbol oynamadı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme