6'dan büyük deprem olur mu? Uzmanından açıklama geldi - Son depremler

Malatya'nın Kale ilçesinde 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Daha büyük bir deprem riski var mı? Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, depremin ardından ne söyledi? Fay hattı üzerinde neler yaşanıyor? Malatya'da daha fazla deprem olacak mı? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberde..

Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, bugün Malatya'nın Kale İlçesinde meydana gelen 6.0 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından paylaşımlarda bulundu. Yaptığı her paylaşımı bilimsel olarak değerlendiren, kirli bilgiye savaş açan Demirtaş, “Yeşilyurt-Malatya güneyi-Kavaktepe-Keban Barajı arasında uzanan yaklaşık 150 km uzunlukta en az 5 parçadan oluşan sol yönlü doğrultu atımlı Yeşilyurt-Kavaktepe fay zonunun (Çöşnük fayı) Kale parçası üzerinde, Kale (Malatya) civarında 16.10.2024 10:46, Mw=6.0'lık deprem oldu” bilgisi verdi.

6.0'dan daha büyük deprem riski düşük gözüküyor

Demirtaş, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen depremin ardından depremlerin devam edebileceği yönünde de görüş bildirerek, “Fay geometresi ve segmantasyon açısından değerlendirildiğinde, 6.0'dan daha büyük deprem riski düşük gözüküyor. Bu depremin arkasından 5.0-5.5 büyüklüğünde depremler gelebilir" dedi.

6.0'dan daha büyük deprem olabilir mi?

Veriye, gözleme ve tehlike parametrelerine dayanmadan herhangi bir açıklamanın yanlış olacağını savunan Demirtaş, “Arkasından 6.0'dan daha büyük deprem olabilir mi? sorusu akla gelebilir. Bazı akademikler tarafından da veriye-gözleme-tehlike parametrelerine dayanmadan daha büyük deprem bekliyoruz açıklamaları gelebilir.” diye konuşmasını bitirdi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme