7. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, iftar menülerini zenginleştirmek ve sevdiklerine lezzetli yemekler sunmak isteyenler günün erken saatlerinde akşama ne pişirsem? sorusunu sormaya başladı. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. 7. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

TAKİP ET

Ramazan ayının 7. iftar gününde sevdiklerine enfes bir iftar menüsü hazırlamak isteyenler günün erken saatlerinde akşama ne pişirsem? sorunu sormaya başladı. Kayseri Anadolu Haber olarak Ramazan ayı boyunca iftar sofralarınızı renklendirecek tariflerle dolu olan bu özel seri, hem geleneksel Türk mutfağından lezzetleri hem de dünya mutfaklarından ilham alınan yaratıcı tarifleri içerecek.

7. gün iftar menüsü

Mercimek çorbası
Yağlama
Revani

Mercimek çorbası; Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan mercimek çorbası ile başlangıç yapıyoruz.

Malzemeler;
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
Yeteri kadar sıcak su

Hazırlanışı; Mercimek çorbası tarifi için önce sebzeleri soyun. İster rendeleyin ister ufak doğrayın. Mercimekleri bol suda yıkayın. Bir tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı alın. Eritin. İçine soğanı ve sarımsağı ilave edin kavurmaya başlayın. Salçalı sevenler salça da ekleyebilir. Üzerine mercimekleri ve sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. Sebzeler iyice yumuşayıp, mercimekler piştiğinde blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alın. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirebilir.

Yağlama; Kayseri yağlaması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Bu tarif, hamur işi ve etin harika uyumunu gösterir.

Malzemeler;
3 su bardağı su (Su ılık olmalı)
En az 1 tatlı kaşığı tuz (Tuz miktarını durumunuza göre ayarlayabilirsiniz)
1 küp maya (Yaş maya)
1 çay kaşığı şeker
Bir miktar sıvı yağ (Tercihen 2-3 yemek kaşığı)
Kişiye göre un. (Genelde ev hanımları hazır satılan şebitleri almayı tercih ediyor).

İç harcı için;

400 gr kıyma (Dana)
Sıvıyağ (Yağlı sevip sevmeme tercihinize göre ayarlayın)
2 adet kuru soğan
4-5 adet sivri biber
2-3 adet domates
Salça (Tercihen 1 yemek kaşığı)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Yoğurtlu sarımsak sos (Yemek pişip yağlama yapılınca üzerine dökülür)

Yapılışı; Türk mutfağının önde gelen yemeklerinden biri olan Kayseri yağlaması yapmak için ilk adım hamuru hazırlamak. Hamuru mayalanması için bir kenara koyun. Hamur malzemelerini bir kaba alın. Ilık su, maya, tuz, sıvıyağ ve şeker ekleyin. Maya eriyene kadar iyice karıştırın. Sonra unu yavaş yavaş ilave edin. Hamurunuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğurun ve üzerini örtüp mayalanması için bekletin. Bu arada iç harcını yapmak için malzemeleri karıştırın. Hamur mayalanınca istediğiniz şekli verin ve fırına verin. Kıymalı lavaş yapmak için önce hamuru hazırlayın. Un, tuz, su ve mayayı karıştırıp yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için bekletin. Bu arada kıymalı sosu yapmaya başlayın. Bir tavada yağda kıymayı kavurun. Tuz, karabiber, soğan ve biber ekleyip iyice kavurun. Salça ve domatesi de ilave edip sos kıvamına gelene kadar pişirin. Sosu ocaktan alın ve kapaklı bir tencereye aktarın. Hamurdan bezeler koparıp açın. Teflon tavada her iki tarafını da pişirin. Pişen lavaşların arasına kıymalı sostan sürerek üst üste dizin. Yoğurt ve sarımsaklı sosu hazırlayın. Servis yaparken lavaşların üzerine dökün ve maydanozla süsleyin.

Revani; Yoğun şerbeti ve hafif kek dokusuyla revani tatlısı, hem basit hem de içerikli bir tatlı alternatifidir. Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biri olan revani, özellikle özel günler ve davet sofralarında misafir edilmek tercih edilmektedir.

Malzemeler; 4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet için: 3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu

Yapılışı; Uygun bir kapta yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpıyoruz, ardından un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi koyuyoruz ve bir iki karıştırıp azar azar unu kabartma tozunu katalım çırpıyoruz. Sonrasında yağlanmış orta boy fırın kabına harcımızı döküyoruz ve 180 derece alt üst ayar fırına veriyoruz, Şerbeti için uygun bir tencereye su sekeri alalım bir 5 dakika kaynadıktan sonra portakal suyunu ilave ediyoruz, bir 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz. Kek tamamen oda sıcaklığında soğuk, şerbet sıcak olmalı. Soğuk revaniye sıcak şerbeti dökelim soğuduktan sonra servis edebiliriz Herkese şimdiden afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme