80 GÜNDE 80 PARK

Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN - MELİKGAZİ Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 'Melikgazi'de 80 günde ne yapılır?' projesini tanıtım toplantısı ile açıkladı. Palancıoğlu, Melikgazi'de 40 milyon TL'ye mal olacak 80 günde 80 park yapılacağını söyledi.

Tarihi Kayseri Kalesi'nde gerçekleşen ‘Melikgazi'de 80 günde ne yapılır?' projesi tanıtım toplantısına AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, metropol belediye başkanları, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

400 BİN METRE KARE YEŞİL ALAN OLACAK

Açılış konuşmasını yapan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu 80 günde 80 park yapma kararı aldıklarını belirterek, “58 mahalleye 58 park ile yola çıkmıştık sonuçta şunu, bunu yapalım derken hepsini yapalım dediğimiz mahalleler oldu. 80 günde 80 park yapma kararı aldık. Yapacağımız parkların alanı 400 bin metrekaredir. Şuana kadar yapılmış parkların yüzde 15'i kadar ilave park yapılmış olacak. Melikgazi'mizde 654 tane irili ufaklı park var. 3.5 milyon park alanımız var. Yapacağımız parklarla 4 milyon metrekareye yaklaşacak. Cenabı Allah tamamlamayı nasip eylesin. Kayseri önümüzdeki yıl itibariyle kişi başı park alanı metrekaresi açısından büyük bir atılım gerçekleştirmiş olacak” diye konuştu.

MEYDANA SAYAÇ KONULACAK

PROJENİN 29 Aralık'ta biteceğini ifade eden Başkan Palancıoğlu, şunları söyledi: “Hemen kalenin girişinde 10 yaşından başlayan 30 yaşına kadar olan 25 bin tane ağaç şuanda fidanlığımızda, bu parklarımıza ağaçlarımızı yerleştireceğiz. 29 Aralık 2020 tarihine nasip olursa bütün parklarımızı bitirmiş olacağız. 80gunde80park.com adında web sitesi yaptık, meydana da sayaç koyacağız, sizler de takip etmiş olacaksınız. Son 18-19 yılda hükümetimiz döneminde çok büyük işler yapıldı ama bunları çok hızlı unutuyoruz. Yeni parklarımız 40 milyon TL'ye mal olacak.”

BİR ÇOK PROJEMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ

PALANCIOĞLU, cumhur ittifakı olarak gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Bir çok proje Melikgazi tarafından yapılmakta, yakın zamanda bir çok projemizi açıklayacağız, Vezir Hanı, eski Ticaret Odası'nı Ticaret Müzesi yapıyoruz, Dedeman okulunu yeni yerine taşıyıp, altını otopark yapacağız” dedi.

Bakmadan Geçme