ABD TÜFE verilerini açıkladı! Altın yükseldi

Para yatırımcıları tarafından sıklıkla takip edilen ABD enflasyon verileri açıklandı. Açıklanan veriler sonrası altın fiyatları ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Para yatırımcıları tarafından sıklıkla takip edilen ABD enflasyon verileri açıklandı. Verilerin açıklanmasının ardından ons altında yukarı yönlü bir hareket meydana geldi.

TÜFE fiyatlarında aylık bazda yüzde 0,2 artış yaşandı. Piyasalar da artışın yüzde 0,2 seviyesinde olmasını bekleniyordu. Bazı ekonomistler, Gıda ve enerji hariç tutularak hesaplanan çekirdek enflasyon aylık yüzde 0,2, yıllık ise yüzde 4,7 yukarı geldi. Analistler, çekirdek enflasyonun aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 4,8 artış göstereceğini söylemişlerdi.

Enflasyon verileri, 10 Ağustos Perşembe saat 15.30'da açıklandı. ABD çalışma Bakanlığı verilerine göre TÜFE temmuz ayında geçen yılın ayına göre yüzde 3,2 arttı. Piyasa beklentisi, bir önceki ay yüzde 3,0 olan enflasyonun yüzde 3,3'e çıkacağı ön görülüyordu.

Çekirdek enflasyon ise %4.7 olarak açıklandı. Veri sonrası ons altın fiyatı 4 dolarlık artışla 1926 dolara yükseldi.

Genel olarak ülkede enerji fiyatı aylık yüzde 0,1 arttı. Yıllık yüzde ise 12,5 geriledi, gıda fiyatları aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 4,9 arttı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme