Açıköğretim Sisteminde yapılan yenilikler yayımlandı
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren geçerli olmak üzere bir dizi yenilik yapıldı. İşte yapılan yenilikler...
Anadolu Üniversitesi resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamada 2017-2018 Güz döneminden itibaren geçerli olmak üzere yapacağı yenilikleri duyurdu.Buna göre;
Dikey Geçiş ve Lisans Tamamlama kapsamında kayıt yaptırmış ve 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrenciler, Genel Not Ortalaması Birleştirme işlemini yaptıktan sonra ders seçimi yaparak kayıt yeniletebilecek, ancak ÖSYS Yeni Kayıt, Ek Yerleştirme, İkinci Üniversite ve Yatay Geçiş kapsamında kayıt yaptırmış ve 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrenciler için Not Birleştirme işlemi yapılamayacak.
Kaydını Yenileyen Öğrenciler İçin Kayıt Yenileme Sistemi Değişti
2017-2018 Öğretim Yılından itibaren, kaydını yenileten öğrenciler tüm ders seçimlerini artık kendileri yapacak ve 45 AKTS krediye kadar ders seçebilecek.
Dolayısıyla, kaydını yenileten öğrenciler ilk olarak derslerini seçecek. Daha sonra seçtiği derslere göre hesaplanan ücreti yatıracak ve kaydını tamamlamış olacak. Böylece, öğrencinin ayrıca bağlı bulunduğu Açıköğretim Bürosuna gitmesine gerek kalmayacak.
Artık Ders Seçme Özgürlüğü Sizin Elinizde
2017-2018 öğretim yılı itibariyle, Açıköğretim Sisteminde artık istediğiniz dönemden ders seçebileceksiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; örneğin seçtiğiniz derslerden biri 3. yarıyıl dersi ise 5. yarıyıla kadar ders seçebilirsiniz.
Genel Not Ortalaması Akademik Durumunuzu Belirliyor
2017-2018 öğretim yılı itibariyle, öğrencilerimizin akademik durumları Başarılı, Uyarı ve Mezun olarak görünecektir. Akademik durumunun Başarılı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olduğunu; Uyarı olarak görünmesi herhangi bir dönem sonunda 2,00 Genel Not Ortalamasını sağlayamayan öğrenciye "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapıldığını ve Mezun olarak görünmesi de öğrencinin diploma için gerekli olan koşulları başarıyla yerine getirerek mezun olduğunu belirtir.
Ayrıca, şunu da belirtelim: Daha önce akademik durumu “Tekrar” olan öğrencilerimizin, yeni sistemde akademik durumları “Uyarı” olacaktır.
Akademik Durum Harf Notlarını Nasıl Etkiliyor
2017-2018 öğretim yılı itibariyle,AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC Geçer Harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez.
CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir. Fakat, öğrencinin son akademik durumu Uyarı yani genel not ortalaması 2,00'ın altında ise bu notlar, Başarısız Harf Notlarıdır ve Uyarı alınan dönemden itibaren öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir. FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.
Şunu hatırlatmakta fayda var: Öğrencinin daha önceki dönemlerdeki Akademik Durumu Uyarı olsa bile, son akademik durumu Başarılı ise koşullu geçer derslerinden başarılı olmuş olur.
Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00'ın üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00'ın üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.