Adil Kurban, 'Siyasetten bağımsız bir sendikayız'

Hekim Sendikası'nın Orta Anadolu Şubesi açılışında konuşan Hekim Sen Genel Başkanı Adil Kurban, 'Diğer sendikalardan farkımız siyasetten bağımsız bir sendika olmamızdır' dedi.

Hekim Sen'in Kayseri, Niğde, Nevşehir, Kırşehir illerini kapsayan Orta Anadolu Şubesi Kayseri'de açıldı. Açılış ve tanışma toplantısına Hekim Sen Genel Başkanı Adil Kurban, sendika üyeleri hekimler ve çok sayıda meslektaş katıldı.

“Mücadelemizi sürdüreceğiz”
Üyelere Hekim Sen ile ilgili genel bilgiler veren Başkan Adil Kurban, “Bu sendika 20 bin civarında üyesi olan bu milletin hekimleri tarafından kurulmuş tek siyaset üstü sendikadır ve bizim sendikamızın esas güzelliği heterojen yapısı. Çünkü bu heterojen yapı sayesinde bütün hekimleri temsil etme şansımız oluyor. Her fikirden üyemiz var. Bizim sendikamızda siyaset konuşulmaz, hekimlerin sorunları konuşulur ve sendikamız hiçbir örgüt tarafından ele geçirilemez. Bir yanlışı olana zaten anında müdahale ederiz. Biz kesinlikle siyasetten taraf değiliz. Kim gelirse gelsin yanlış yapan yakasına yapışır düğmesini sökerim. Yanlış yapana biz gerekeni yaparız. Biz hekimler olarak bir araya gelirsek hakkımızı almak dışında ideal bir sağlık sistemini de oluşturma şansımız var. Yoksa birilerinin rantını yediği devletin imkânlarının israf edildiği bir yer haline çok çabuk gelebilir bu sistem. Bunun tarihte çok örneğini gördük. Bizim isteğimiz sağlık sistemini düzeltmek. Emin olun biz hekimler bile sağlık hizmeti alamaz haldeyiz. Çok güzel çözüm önerilerimiz var ama dikkate alınmadı. Dikkate alınsa inanın her şey çözüme ulaşacak, bu sistem düzelecek. Bizim tek derdimiz maaşların artması değil, sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi lazım, malpraktisle alakalı düzenlemelerin yapılması lazım, yönetmeliklerdeki yanlışların düzeltilmesi lazım. Ayrıca tekrar söylüyorum bakanlık bizim dediklerimizi dinlese sağlık maliyetleri düşecek çıkmayacak. Biz bu sistemi düzeltmek için tüm mücadelemizi sürdüreceğiz, elimizden geleni yapacağız.” dedi.


“Önceliğimiz hekimlerin hakları”
Hekim Sen Şube Kurucusu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Koç ise, “Sendikalarda pek çok var olan hekim bir kısım uyarı aidatı topladığı halde adeta doktorları karalama kumpanyaları düzenlemekte, koltuk kavgası vermekte ve bir şekilde siyasi oluşum, vakıf ve benzeri yapıların arka bahçesi konumunda idiler. Devamında ise kutsal mesleğimiz paraya endekslenmiş, esas maaşımız artmazken devamlı yapılan ödemeler, bakılan hasta sayısı, kayıtlı nüfus ve benzeri üzerinden istatistiği verilere dayalı adaletsiz ve yarıştırmacı bir hal almıştır. Halkta da paragöz doktorlar algısı oluşturmuştur. Tebabet sanatı icrası ülkemizde kıymeti harbiyesini kaybetmiş gibi görünse de tüm dünyada halen hatrı sayılır meşakkatli bir görevdir. Sağlıkta şiddet; sosyal medyaya dahi yansımayan normalleşmiş bir olaydı. Şiddete maruz kalan kadın meslektaşlarımız bile kadın haklarıyla ilgili oluşumların dikkatini çekmiyordu maalesef. Hakkıyla çalışan personelin dahi yerelde maruz kaldığı mobbing, usulsüz, haksız, hukuksuz keyfiyet zulüm boyutundayken güçlü görülenler bankamatik memuru idi. Şimdi düzeldi mi? Hayır! Bu bir kıvılcımdır. Teveccüh ve sahiplenme ile nesillere aktarılacak hak, hukuk, adalet mücadelesidir. Her insanın özellikle de ülkemizin güzide insanlarının ödevidir. Tebabet sanatı icrası noktasında birleşmeye çağırıyoruz. hekimsen.org bilgi iletişim ve üyelik adresimizdir. Şubemiz Kayseri merkezli Niğde, Kırşehir ve Nevşehir illerini kapsayan Orta Anadolu Şubesi'dir. Hayırlı olsun.” ifadelerinde bulundu. >>Selma Kan

Bakmadan Geçme