AFAD'dan Filistin iddialarına yanıt!

Filistinlilerin tüm masraflarının AFAD tarafından karşılandığı iddialarına Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yanıt geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de Suriyelilerle yaşanan olayların ardından ‘Filistinlilere ücretsiz ev verilecek' iddiası ortalığı karıştırdı. İddialar arasında AFAD'ın Filistinlilerin tüm masraflarını karşıladığı da yer alıyordu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan iddialara yanıt gecikmedi.

İddiaların yayılmasının ardından konuyla ilgili AFAD Başkanlığı açıklamada bulunarak, Türkiye'ye getirilen yaralı Filistinlilere yönelik yapılan insani yardımların giderlerinin hayırsever destekleriyle karşılandığını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Ülkemizdeki Filistinlilere dair bazı medya kuruluşlarında yer alan dezenformasyonlara yönelik aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı doğmuştur. Gazze'de 7 Ekim 2023 sonrasında yaşanan İsrail'in acımasız saldırıları ve sonrasında gelişen insani kriz nedeniyle, Türk vatandaşları, KKTC vatandaşları ve ağır hastalıkları bulunan Filistin vatandaşları ile refakatçileri bölgeden tahliye edilerek ülkemize getirilmiştir.

Gazze'den getirilen kanser, böbrek (diyalize ihtiyaç duyan) vb. ağır hastalar ve refakatçileri ile uzuvlarını kaybetmiş kişilerin iaşe ve ibate ihtiyaçları AFAD tarafından İstanbul ve Ankara illerinde sağlanmaktadır. Bu kapsamda İstanbul'da 1.143 ve Ankara'da 795 kişi olmak üzere toplamda 1.938 kişinin insani ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Bu kişilere yönelik yapılan ayni ve nakdi insani yardımların giderleri Filistin Yardım Kampanyası'na bağışta bulunan hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle karşılanmaktadır.

Tarihimizden aldığımız insanı önceleyen anlayış ve uluslararası insani değerler çerçevesinde, dünyanın 74 ülkesine din, dil, ırk ayrımı yapmadan ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. pic.twitter.com/H1YMYtRY4b — AFAD (@AFADBaskanlik) July 26, 2024

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme