Afet Bakanlığı kuruluyor! Vali Çiçek'in ismi geçiyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Afet Bakanlığı kurulabileceğini belirtti. Bakanlık için Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in de isminin geçtiği konuşuluyor...

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayını olan 'Cumhurbaşkanı Özel Yayını' programında gündeme dair önemli açıklamalar yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Muhalefet veya muhalif yapılar bu tür şeyler üzerinde bazı arayışlar içerisine girerler. Böyle bir talep kesinlikle olmadı. Bir Afet Bakanlığı'nın kurulması gibi bir tespiti var. AFAD var ama bu bir bakanlık boyutunda değil. Bunu bir bakanlık boyutuna çıkarmak gibi bir konu söz konusu. Bunlar üzerinde düşünülecek konular. Bir AFAD olarak değil de bir bakanlık olarak gündeme gelebilir." dedi.

VALİ ÇİÇEK BAKAN MI OLUYOR?

Erdoğan'ın gündeme getirdiği bakanlık için Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in de isminin geçtiği konuşuluyor. Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından bu bölgede koordinatör vali olarak görev yapan ve üstün bir başarı örneği gösteren Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Afet Bakanlığı için ön plana çıkan isim konumunda.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme