Ağar: 'Dünyadayken Cenneti Yaşayanlar Derneği hayattan zevk aldırmayı amaçlıyor'

Kayseri'de kurulan ve ismi nedeniyle bazen şaşkınlık oluşturan, bazen tepki toplayan, bazen de ilgi uyandıran 'Dünyadayken Cenneti Yaşayanlar Derneği' Başkan Yardımcısı Atilla Ağar söz konusu dernek ile hayattan zevk alınmasını amaçladıklarını bildirdi.

Dernek hakkında bilgilerini aldığımız Dernek Başkan Yardımcısı Ağar, insanların kafasında şimşek çakmasını sağlayarak, tebliğ yolunu anlatmak için böyle bir isim üzerinde karar kıldıklarını ifade ederek, 'Biz şeyhimizle tanışana kadar İslam'ı kulaktan duyma bilgilerle biliyorduk. Hayatımızda büyük bir aksaklık vardı. Şeyhimizle tanışınca peygamberimizi daha iyi tanıdık. Dünyadaki nimetlerin mesela eşimizin, çocuklarımızın değerini daha iyi anladık. Onları Allah rızası için sevmenin gerektiğini ve bu sayede de en uygun bir sevgiye ulaşılacağını öğrendik. Biz bu bilgileri diyanet görevlilerinden öğrenemiyoruz maalesef. Bu gibi bilgilerle hayatımız değişti, güzelleşti. Hayatımızdan, hayatın nimetlerinden artık zevk alır hale geldik. Hayatın yükü zevke dönüştü. Artık adeta dünyada iken cenneti yaşayanlar olduk. Böyle, bu isimde de dernek kurmayı, başkalarına da ulaşmayı düşündük' dedi.
DÜNYA MENFAATLERİ ÜZERİNE KURULU CEMAATÇİLİĞİ KINIYORUM
Verdiği bilgilerde amacının Allah rızası olmayan, sırf dünya menfaatlerine dayalı ve ayrışan, ayrıştıran cemaat anlayışını kınadığını da sözlerine ekleyen Dernek Başkan Yardımcısı Ağar, 'Bizim derdimiz Allah rızası. Zaten bunu dışındakiler de kalıcı değil. Ne yapıyorsak Allah için yapmalıyız. Kullar çok sevse seni koyacakları bir cenneti yok, yine kullar sevmese atacakları bir cehennemi yok. İnsan için, kul için değil de Allah için yapılmalı her ne yapılırsa. O zaman dünya da adeta bir cennete dönüşüyor. Sorunlar kalmıyor. Bizim de dernek olarak amacımız bu. Allah rızasını anlatmak, anlamak, uygulamak' ifadelerinde bulundu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme