Ağlayan Pasta Tarifi – Pratik Tatlı Tarifi

Hafif yumuşacık bir tatlı tarifi arıyorsanız, ağlayan pasta tarifiyle damağınızda tat bırakmaya geldik. Pratik tatlı tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haberde…

Tam ölçülü, Ağlayan pasta tarifini bir de bizim tarifimizle deneyin. İşte tarifin detayları;,

Malzemeler;
(Kullandığım bardak ölçüsü 250 ml)
4 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
Yarım bardak sıvıyağ
1,5 bardak un
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Islatmak için 1. 5 bardak süt

Kremşanti için;
2 paket kremşanti
1,5 su bardağı(200ml) süt

Çikolata sosu için;
Hazır çikolata sosu kullanalım. Paketin üzerindeki ölçüye göre hazırladım.

Hazırlanışı;

Kek için önce yumurta ve şekeri boza kovanına gelene kadar çırpalım. Süt sıvıyağı ekleyip karıştıralım. Un kakao vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve karıştıralım. Yağladığımız büyük boy bor cama karışımı dökelim. Önceden ısıtılmış fansız alt üst ayar fırında alttan birinci sırada pişirelim. 20 dakika sonra kürdanla içini kontrol edip piştiğinde fırından alalım. 3 dakika ilk sıcaklığı giden keki kürdan ya da çatalla delikler açıp sütü her tarafına döküp ıslatalım. Kek iyice soğuduğunda hazırladığımız koyu kovmalı şantiye her tarafına sürelim. En son spatula yardımıyla pürüzsüz bir görüntü elde edelim. Hazırladığımız ve iyice soğuyan çikolata sosunu da döküp her tarafına spatula yardımıyla yayalım. 30 dakika dolapta dinlendikten sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyelim ve servis edelim.

Deneyeceklere afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme