Ağustos ayında büyük zam!

Kayserili sigara tiryakilerini de üzecek ağustos ayı zam haberi geldi. Peki kaç liralık zam gelecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, yine bir zam haberini kamuoyuna duyurdu. Kayserili sigara tiryakilerini isyan ettiren bu duyuruya göre ağustos ayında sigaraya zam gelecek.

Tele1 kanalına konuşan Dündar, hali hazırdaki zamların rekabet nedeniyle tam olarak yansıtılmadığını ve temmuz ayında beklenen zammın 8-9 TL olması gerektiğini ifade etti.

Zam haberlerinin ardından artan talep ile stokların tükendiğini belirten Dündar, 'Bu durumda zorluk yaşayan biziz. Firmalar kısıtlama yapıyor. Vatandaş da doğal olarak geldiğinde fazla sigara almak istiyor, karton olarak satın almak istiyor. Bu sefer elimizdeki mal yoka düşüyor. Müşteri ‘rafta sigara yok' diyor. İyi de bitiyor yani. Hem stoğumuzu koruyamıyoruz, hem de müşteriyle karşı karşı kalıyor. Müşteri sigarayı sakladığımızı sanıyor ama talep arttığı için elimizdeki stok tükeniyor. Firmalara, küçük esnafları müşteriyle karşı karşıya bırakmaması için çağrı yapıyoruz' dedi.

İşletmeciler zor durumda!

Dündar, temmuz zammının ertelenmesi nedeniyle tekel bayi işletmecilerin zor durumda kaldığını ortalama 4-5 TL zam geleceğini duyurdu.

Zammın ağustos ayının ilk iki haftası içinde geçerli olacağını açıklayan Dündar, şunları kaydetti: 'Firmalar henüz hazırlıklarını bitirmediler. Normalde ilk yapılan 8-9 TL'lik zamlar vardı, asıl yapılması gereken zam miktarı oydu. JTI, daha önce açıkladı fiyatları. Marlboro da sektörün lideri, uyuzluk olsun diye düşük açıkladı fiyatları. Normalde ilk yapılan zam ÖTV oranında yapılacak zamdı. Zaten bu zammın 1 ay içinde gelmesini bekliyorduk. Bize iki kere iş yaptırmış olacaklar. Fiyatları değiştirdik, bir daha değiştireceğiz, etiket güncellemesi ile uğraşacağız.'

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme